Presentat el nou Pla d’Acció Cultural
Presentat el nou Pla d’Acció Cultural

El nou Espai Sant Jordi va acollir dissabte l’acte de presentació del nou Pla d’Acció Cultural, un document que s’ha elaborat durant un any i que esdevé l’eina, amb una vocació d’implicar la ciutadania, per guiar el desenvolupament de la vida cultural del municipi amb l’horitzó del 2030.

Aquest full de ruta pretén, des del punt de vista de la planificació estratègica, ordenar i prioritzar l’estratègia cultural del municipi i dotar-lo d’una mirada llarga, més enllà del dia a dia, configurant les bases per a la planificació a diferents terminis. D’altra banda, vol esdevenir un procés que coresponsabilitzi els diferents agents i generi espais per ordenar i transformar els objectius, els continguts els procediments.

L’alcaldessa Gemma Badia s’ha mostrat molt “satisfeta amb el treball per la Diputació partint de la diagnosi i després d’un procés participatiu que ens ha permès veure quina és la situació, establir un diàleg i uns objectius i, a partir d’aquí, dissenyar unes accions per prioritzar i fer la implementació”. Per a Badia, en aquest sentit, “serà clau la creació de la Taula de la Cultura, un fòrum molt necessari amb la participació de tots els agents culturals de la ciutat que cooperaran amb l’Ajuntament, i també farà el procés de seguiment”.

L’alcaldessa ha manifestat que “la cultura és una part molt important de a la societat en tots els nivells, per això volem tocar de peus a terra i, des de l’esperit crític, millorar en tot allò que calgui per reforçar el nostre teixit cultural, escoltar-lo i fomentar la seva participació activa”.

Badia ha refermat el seu “compromís personal per continuar amb aquest full de ruta mes enllà del calendari polític per enaltir i sobretot cohesionar la cultura a Gavà”.