Levante Las Planas
Un moment de l'entrenament de les noies del Levante Las Planas, aquest mateix matí

Aquest matí ha tingut lloc a l’Estadi Municipal La Bòbila de Gavà el primer entrenament del primer equip femení del F.C. Levante Las Planas. El conjunt de Sant Joan Despí, que acaba d’aconseguir l’ascens a la Primera Divisió, jugarà i entrenarà la propera temporada a La Bòbila.

Ferrán Cabello, entrenador del primer equip femení del Levante Las Planas, ens ha explicat que la decisió de venir a Gavà a entrenar i disputar els partits neix arran de “les necessitats que tenim d’habilitar un camp que pugui acollir una activitat a la lliga professional de futbol femení, i al final en converses amb l’ajuntament i amb una col·laboració per part de la nostra entitat, vam arribar a un acord per poder realitzar tot el que necessitàvem nosaltres durant tot l’any”.

La Bòbila aporta diversos avantatges al primer equip femení del Levante Las Planas, tal i com admet Cabello: “Aquest camp ens permet una millora en l’entrada de la gent al camp i també en les diferents activitats que el club pot realitzar, però sobretot i el que és més important, ens permet complir amb el que es demana des de la televisió per poder fer front amb un camp de gespa natural al que ve a ser ara mateix la lliga professional femenina”.

L’acord inclou, tal i com avançava Cabello, una sèrie de millores a les instal·lacions esportives gavanenques: “Avui és el dia 1, acabem d’entrar i tot això ha anat molt ràpid, però quan ens posem les piles tots el que farem és intentar aportar una sèrie de millores no només a la gespa sinó a les diferents instal·lacions que hi ha aquí”.

El primer equip femení del Levante Las Planas acaba d’aconseguir l’ascens a Primera Divisió, i aquesta fita històrica l’afronten “amb moltíssima il·lusió, amb ganes de començar, però el més important ara mateix és que arribin les jugadores que ens falten, ja que les internacionals encara no han trepitjat Barcelona”. Cabello insisteix en que “tenim unes ganes tremendes d’iniciar aquest projecte a la Primera Divisió, que ho hem aconseguit després d’un treball molt ben fet en els darrers anys”.

Cabello espera que “de la mà del camp i de tota la gent que ens pugui animar esperem que sigui un any molt bonic”, i ha volgut recordar que, tot i que marxen a entrenar i a jugar a fora de Sant Joan Despí, “nosaltres som i serem de Sant Joan Despí, el nostre club té 42 equips i nosaltres som un d’aquests 42 equips, tota la nostra vida està allà però sí que és veritat que amb el primer equip femení hem donat el pas de venir aquí per l’aprofitament de les instal·lacions i sobretot amb una molt bona col·laboració per part de Gavà”.