Convocada la primera edició dels Premis Ateneu Cooperativo del Baix Llobregat
La convocatòria per presentar les candidatures s'ha obert el dia 8 de maig i finalitzarà el pròxim 31 de juliol

El Consell Comarcal del Baix Llobregat, com a entitat coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, ha obert la convocatòria dels premis Ateneu Cooperatiu 2018. En la seva primera edició, aquests premis volen fomentar l’economia social i cooperativa i la cultura emprenedora del territori amb un reconeixement a aquelles iniciatives i projectes de recent creació i que es troben en fase de consolidació i creixement.

La convocatòria per presentar les candidatures s’ha obert el dia 8 de maig i finalitzarà el pròxim 31 de juliol. Els Premis Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat 2018 estan adreçats a empreses que ja s’han posat en marxa, constituïdes com a cooperatives de qualsevol tipologia, amb seu social a qualsevol municipi del Baix Llobregat, i que s’hagin constituït entre l’1 de gener de 2013 i el 15 d’octubre de 2017. El certamen premiarà amb 1.500€ i 1.000€ respectivament a les dues cooperatives els projectes de les quals que obtinguin la valoració més alta per part del jurat en funció dels diferents criteris valoratius en àmbits com l’emprenedoria, la innovació, la sostenibilitat, l’estratègia, la intercooperació i altres aspectes socials vinculats amb la igualtat i la transparència.

Els interessats poden trobar les bases dels Premis i la documentació necessària per participar als Premis Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat a la web del mateix Ateneu.

L’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat és l’entitat de referència del foment i promoció de l’Economia Social i Cooperativa a la comarca. En el marc de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius, s’orienta a la creació de noves cooperatives així com a la consolidació i la generació de llocs de treball en cooperatives existents, i al foment de l’intercanvi de coneixement de l’economia social.

La Xarxa d’Ateneus Cooperatius és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i sorgida a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de donar a conèixer i impulsar l’economia social, el tercer sector i les cooperatives, un model d’economia transformadora que dóna resposta a la necessitat del territori, genera riquesa i ocupació estable i de qualitat.