El Gremi de Restauració de Gavà organitza per aquest dissabte, 15 de juliol, la primera Fira de la Cervesa Artesana al parc de la Torre Lluc. Bona part de la tria de les cerveses que es podran tastar l’ha fet Andreu Frutos, del Café Teatre, que és un local on es poden trobar moltes cerveses artesanes. Frutos, però, no es considera un expert “sinó més aviat aficionat, el que passa és que, com que tinc una mica més de contacte amb aquest món, potser em resultava a mi davant dels altres una mica més senzill de fer aquesta tasca”.

Frutos defensa que la birra artesana “és un producte gastronòmic, ofereix tots els aspectes de producció, gust, etc., molt més elaborats que la cervesa comercial o convencional, i apostem per ella perquè lliga molt amb la nostra proposta culinària de producte de qualitat”.

A la Fira de la Cervesa Artesana no només hi haurà cervesa, i és que “en una fira de cervesa, on el grau d’alcohol de la beguda és major o menor però està sempre present, és gairebé imprescindible acompanyar aquesta cervesa amb alguna cosa de menjar”. L’oferta de menjar que s’oferirà a la Fira “serà d’elaboració senzilla, i és que menjar no és la finalitat de l’esdeveniment, només volem facilitar l’acompanyament de la beguda, així que per exemple hi hauran croquetes o hamburgueses. Una oferta senzilla però adient i sobretot de qualitat i amb bon producte, que és el que ens caracteritza”.

Respecte a les cerveseries que s’hi ha apuntat a la Fira, “la majoria treballen a prop d’aquí: tenim una de Sant Boi, una de La Garriga, una de Badalona, i la resta ja venen de la ciutat de Barcelona”. La totalitat de les cerveses que s’oferiran han guanyat premis de qualitat, i en aquest sentit Frutos assegura que “serà molt complicat escollir”. Els preus d’aquestes cerveses “no seran desorbitats, però en realitat és impossible posar un preu unitari i cada cervesa tindrà el seu propi preu, aquest és un producte que, a l’hora d’elaborar-lo, hi ha molts factors com ara els llúpols, i per això és molt difícil equiparar preus”.

Pau Bueno, un altre dels membres del Gremi de Restauradors de Gavà, admet que la cervesa artesana “és un producte que, tot i que té els seus fans, encara ha de progressar molt, i a més la data d’un dia 15 en ple estiu sempre és complicada perquè molta gent arrenca vacances, però tot i així creiem que vindrà molta gent, i part d’aquesta gent seran persones que o bé no estan acostumats o, fins i tot, serà la primera cervesa artesana que tastin. La funció pedagògica també és important en aquesta fira”.

La Fira de la Cervesa Artesana de Gavà arrencarà a les 18:00 hores al parc de la Torre Lluc, i està previst que s’allargui fins a quarts de dues de la matinada.