Llançadora de Feina
La primera llançadora de feina de Gavà ja ha inserit a quatre persones en el mercat laboral

La primera Llançadora de Feina de Gavà ja ha aconseguit que quatre dels seus participants hagin trobat feina. Les quatre persones estan treballant en els sectors del transport, la logística i el manteniment, i d’aquesta manera l’equip queda configurat de moment per 16 integrants, vuit homes i vuit dones amb edats compreses entre els 25 i els 59 anys.

Des de l’inici del programa, el passat 23 de maig, els participants han desenvolupat dinàmiques d’intel·ligència emocional i autoconeixement per focalitzar els seus objectius laborals i implementar un pla d’acció en la seva recerca de feina més complet, ajustat als seus perfils personals i a les necessitats actuals del teixit empresarial.

Avui, amb un mes i escaig de recorregut, la Llençadora ha rebut la visita dels seus organitzadors: l’alcaldessa, Raquel Sánchez, per compte de l’Ajuntament de Gavà; Álvaro Retortillo, director del Área de Empleo a la Fundación Santa Maria la Real; i Joan Cruz, que és Director de la Fundación Telefónica a Catalunya.

Raquel Sánchez ha assegurat que “la visita d’avui ens ha confirmat el que ja pensàvem, que aquest és un projecte innovador que era capaç d’ajuntar persones amb diferents perfils però amb l’objectiu comú de trobar feina, i que era capaç d’establir dinàmiques de treball i eines de col·laboració”.

L’alcaldessa s’ha mostrat, doncs, “molt satisfeta amb aquesta primera vegada que hem portat a terme aquest projecte, i per tant l’intentarem continuar d’aquí endavant”.

Joan Cruz, de la seva banda, ha destacat que “havent vist unes 500 llançadores en els quatre anys que portem en aquest projecte, la de Gavà m’ha sorprès molt perquè, tot i ser un equip que porta junt poc més d’un mes, ja hi ha una organització i una creació d’equip que no és habitual trobar, aquesta gent en un mes han gestionat un equip que treballa totalment com una empresa”.

Álvaro Retortillo ha posat l’accent en què el mercat de treball avui dia ha canviat molt i ja no ofereix en general l’estabilitat a llarg termini que oferia abans, i per tant “això és una muntanya russa en la que avui tens feina i demà estàs a l’atur i has de tornar a començar, i davant d’això cal canviar la mentalitat perquè no hem estat educats d’aquesta manera, hem estat educats per un mercat de treball estable i sòlid en el que una persona es tirava molts anys en el mateix lloc a la mateixa empresa, i projectes com aquesta Llançadora poden ajudar a desenvolupar aquesta nova mentalitat”.

La tècnica que dirigeix la Llançadora, Mariana Reyna, ha afegit que “no és que ja hi hagi quatre persones que tenen feina, és que hi ha molts aquí que tenen entrevistes i contactes amb empreses, així que estic molt feliç de veure’ls”. Reyna ha destacat que “per a mi com a tècnica de la Llançadora és un gran orgull veure com estan avançant, i aquests avenços es poden detectar en la manera com s’expressen, en com els veig de motivats”.