espàrrecs
Conreu d'espàrrec de Gavà, aquest matí (Foto: cortesia de Josep Pañella)

Ja s’estan començant a collir els primers espàrrecs a Gavà. Ens ho ha confirmat Josep Pañella, president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà: “Aguantarem els plàstics negres un parell de setmanes més aproximadament i després serà quan començarem a collir-los tots i a distribuir-los a la restauració”. Pañella recorda, a més que els restaurants ara “estan en plena campanya de calçots, i això durarà tot aquest mes de març, als restauradors els interessa aguantar fins que s’acabin i llavors ja canviarien la carta per ficar els espàrrecs”

Aquests primers manats collits, “només quatre o cinc” segons Pañella, són “una mica més prims del que seria habitual, surten macos però més primets”.

espàrrecs
Un dels primers espàrrecs collits aquesta temporada a Gavà (Foto: cortesia Josep Pañella)

Respecte a la sequera que estem patint aquest hivern, Pañella ens ha explicat que realment no té una gran afectació sobre els cultius d’espàrrecs: “Ens aniria bé una mica de pluja, això és veritat, amb uns 15 ó 20 litres tindríem prou, però en realitat amb sequera perdem molt poc i en canvi si hi ha inundacions podem perdre fins a un 80 o un 90% de la producció, així que prefereixo que no plogui”.

En qualsevol cas, aquest temps excepcional “no afectarà de cap manera a la qualitat de l’espàrrec, no cal patir per això. Encara queda un temps per començar la veritable collita, i a més les previsions per la setmana vinent parlen d’una baixada de temperatura, i s’ha de tenir en compte que si refresca llavors s’atura la producció”.

espàrrecs
Espàrrecs de Gavà (Foto: cortesia Josep Pañella)