CuEmE
El programa CuEmE arrenca amb les escoles l’Eramprunyà i Salvador Lluch

L’Ajuntament de Gavà ha rebut aquest matí la visita d’alumnes de les escoles Salvador Lluch i l’Eramprunyà. Els grups treballen dins del programa CuEmE, impulsat per l’Ajuntament amb l’objectiu de fomentar els valors associats a l’emprenedoria. La iniciativa està adreçada a alumnes del cicle superior de Primària i implica que els nens creïn a l’aula una cooperativa.

El tinent d’alcalde de Benestar i Acció Social, German Barrena, ha rebut als estudiants i ha destacat que “l’objectiu principal del CuEmE és que els nens vegin el funcionament real d’una cooperativa, i per això ells aprenen des de l’inici fins el final del producte que fan, d’aquesta manera tenen coneixement ple de com han de treballar de forma conjunta i cooperativa per portar a terme un projecte”.

Barrena ha posat l’accent en què la metodologia de treball obliga als alumnes a “desenvolupar la fabricació i venda d’un producte, i han d’escollir els equips directius”, és a dir, “tot el procés que fan és 100% real com si fos una empresa real, i això els dona peu a aprendre a nivell legal el que han de fer i a treballar en equip”.

De la seva banda, la directora de l’escola l’Eramprunyà, Adela Fernández, ha explicat que “dins del projecte curricular sí que hi ha un part d’emprenedoria, de valors, de competència social, que fa que l’alumnat desenvolupi capacitats de poder planificar o de prendre decisions que són molt importants no només a nivell curricular sinó també com aprenentatge personal pel seu futur, per la vida en general”.