El Centre de Suport a l’Empresa ha acollit una sessió per informar al jovent del POEJ (Programa Operativo de Empleo Juvenil), emmarcat dins dels Ajuts del Programa del Fons Social Europeu que posarà en marxa l’Ajuntament per millorar el seu accés al món laboral. La iniciativa s’adreça especialment a persones joves, d’entre 18 i 29 anys, que no estan estudiant ni treballant en aquests moments, i que estan registrades en el fitxer del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.
El tinent d’alcalde de l’Àmbit de Nova Governança i Economia, Jordi Tort ha manifestat que “es tracta de donar als i les joves altres experiències laborals. La formació i les pràctiques posteriors són una bona oportunitat per aprendre una nova professió, aprendre un ofici i a partir d’aquí poder trobar una feina”.
El programa POEJ és una proposta que, d’acord al perfil de la persona participant, combina accions formatives per a la millora de la formació i l’ocupabilitat de les persones joves amb pràctiques laborals. “Haurà tres projectes en paral·lel. D’una banda joves als quals els prepararem per ser auxiliar de magatzem, altres per ser informadors turístics i una tercera via que seran personal de neteja. Després podran fer practiques a l’Ajuntament, a l’empresa municipal PRESEC o en altres empreses. Esperem que sigui un programa profitós i a partir d’aquí puguin tenir altres experiències laborals”, va dir Tort.
Les característiques de les tres especialitats que s’ofereixen són: Auxiliar de magatzem: inclou 80 hores de pràctiques, 150 hores de formació professionalitzada i 115 hores de formació transversal i/o complementària. Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals: inclou 80 hores de pràctiques, 150 hores de formació professionalitzadora i 80 hores de formació transversal i/o complementària.Promoció turística local i informació al visitant: inclou 40 hores de pràctiques, 140 hores de formació professionalitzadora i 130 hores de formació transversal i/o complementària.
El període d’inscripció es perllongarà fins al mes d’abril per començar després les sessions formatives amb les posteriors pràctiques a empreses. El programa es perllongarà fins al mes de desembre. Els joves interessats en aquest programa han d’adreçar-se al Centre de Suport a l’Empresa o bé a l’Espai Jove de la Casa Gran i contactar amb la Impulsora de la Garantia Juvenil a la ciutat.
Projecte de creació de cooperatives agràries
El Centre de Suport a l’Empresa ha acollit també aquest matí una sessió informativa dins el projecte de creació de cooperatives agràries que impulsa la Fundació Futur amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gavà.
L’objectiu de la iniciativa és reutilitzar terres en desús, bé perquè els propietaris les vulguin tornar a conrear o perquè facin una cessió d’ús per explotar-les. El projecte s’adreça a joves, dones, aturats de llarga durada i persones majors de 45 anys . El programa s’inicia aquest mes de març i es perllonga fins a l’octubre.
La seu de l’Associació de Veïns del barri d’Ausiàs March acollirà les xerrades formatives del projecte.