Prohibició de fogueres a la platja 2019
Platja de Gavà.

Preparat el dispositiu especial de neteja de platges per a la revetlla de Sant Joan. Els operaris començaran a treballar a les sis del matí perquè les platges estiguin llestes a les 9.30 h i hi haurà grups de reforç fins a la nit del 25.

El dispositiu, gestionat per l’AMB i els ajuntaments metropolitans, suposarà el desplegament de 150 operaris, 3 camions, 9 garbelladores de sorra i 34 vehicles

El servei de platges de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en coordinació amb els ajuntaments, ja han preparat el dispositiu especial de neteja intensiva de platges que es posarà en marxa diumenge a la matinada amb motiu de la celebració de la revetlla.

Ho faran amb tres camions compactadors, nou garbelladores de sorra, 34 vehicles tot terreny i tres quads, i amb l’ajuda d’agents de policies locals i dels Mossos d’Esquadra. Així mateix, un equip de sis persones de l’ens metropolità estaran distribuïdes en diferents punts de la costa per coordinar els treballs i fer-ne el seguiment.

Un dispositiu pactat i treballat amb els ajuntaments, segons l’AMB, que anirà acompanyat d’un treball previ per prevenir i garantir la seguretat durant la revetlla, com ara amb la retirada d’objectes que puguin resultar perillosos, tals com les xarxes de voleibol o les passarel·les.

Prohibit encendre fogueres

L’AMB ha recordat que, malgrat que està prohibit encendre fogueres a les platges per la seguretat dels propis usuaris, l’any passat se’n van comptabilitzar fins a 310 al llarg de tot el litoral metropolità, motiu pel qual ha volgut recalcar el perill que comporten les brases i els claus que deixen a les platges.

A més, ha demanat més respecte i sensibilitat cap a les platges per fomentar l’ús dels contenidors, ja que durant la revetlla del 2018 es van recollir 22 tones de residus en una sola nit, fet que suposa que, en només 6 hores, es va acumular la mateixa quantitat d’escombraries que durant tota una setmana sencera.

En aquest sentit, l’organisme ha impulsat una acció de sensibilització a les xarxes socials sota el lema ‘A la platja com a casa, ni fogueres, ni escombraries’, en què també hi han participat meteoròlegs i periodistes catalans.