Prohibit encendre fogueres a la platja

El servei de platges de l’AMB en coordinació amb els ajuntaments metropolitans posa en marxa un dispositiu especial que consisteix en una neteja intensiva de les platges entre les 6 i les 9 del matí del 24 de juny. L’objectiu d’aquest horari intensiu i concentrat és permetre la celebració de la revetlla sense restriccions horàries i alhora, tenir les platges impecables a primera hora del matí del dia següent.

Aquest dispositiu especial comptarà amb 150 operaris, 3 camions compactadors, 9 garbelladores i 30 vehicles 4×4 que podran realitzar les tasques gràcies a l’ajuda de policies locals i mossos d’esquadra. Aquests cossos de seguretat s’encarregaran de pentinar la platja i avisar a tothom que abandoni l’espai de sorra per garantir l’òptim treball dels efectius i alhora, la seguretat dels usuaris.

L’AMB subratlla que està prohibit encendre fogueres a les platges per garantir la seguretat dels mateixos usuaris. Malgrat tot, durant la revetlla del 2017 se’n van comptabilitzar més de 300 al llarg de tot el litoral metropolità. Les brases i els claus que es desprenen de les fogueres suposen un perill públic.

Durant la revetlla del 2017 es van recollir 24,4 tones de residus en una sola nit. Aquesta xifra suposa que en només 6 hores s’acumula la mateixa quantitat de deixalles que durant tota una setmana sencera.

 

PUBLICITAT