Projecció de Campeones aquest dijous

Aquest dijous torna el cinema a la fresca al parc de la Torre Lluc. A partir de les 22 hores es projectarà “Campeones”, una entranyable i, a la vegada, divertida cinta signada per Javier Fesser que fa visibles els problemes d’integració que pateixen les persones amb discapacitat intel·lectual. Ho fa sense prejudicis i amb humor, deixant de costat el paternalisme per a contar-nos una història de superació, valors i amistat.

Amb un repartiment encapçalat per Javier Gutiérrez i deu actors amb discapacitat intel·lectual que no tenien cap experiència al cinema, “Campeones” explica sense etiquetes el que viuen molts discapacitats intel·lectuals, rebuig i, en molts casos, falta d’inclusió en la societat.

Sinopsis

La història arrenca a partir d’una mala ratxa de Marco (Javier Gutiérrez), tant a nivell personal com laboral. Fins fa uns dies era un reeixit entrenador de bàsquet d’un equip de primera divisió, però de sobte els seus plans es trunquen en veure’s obligat per la justícia a malgastar el seu valuós temps entrenant a un equip de “subnormals”. Amb aquesta visió tan limitada de la realitat que l’envoltarà durant els pròxims mesos, aterrarà en l’equip de bàsquet “Campeones”. Aquest conjunt format íntegrament per discapacitats intel·lectuals li ensenyaran a gaudir del treball en equip, i li demostrarà que l’únic que realment té una discapacitat, que li impedeix sociabilitzar i gaudir de la vida, és ell.