Projecció de Las Sinsombrero 2

Dins dels actes que Gavà celebra aquest mes de març amb motiu del Dia de la Dona cal esmentar la projecció, aquest dimarts de “Las Sinsombrero 2”. El documental es passarà al nou Espai Sant Jordi, a partir de les 18 hores i comptarà amb la participació de la seva creadora, Tània Balló.

Amb aquesta cinta, segona part de “Las Sinsombrero”, es pretén descobrir i reivindicar a tota una generació de dones artistes i intel·lectuals, actives durant la dictadura franquista. Figures que van protagonitzar el boom creatiu i llibertari que van representar els anys republicans, però que en acabar la guerra civil van decidir quedar-se a Espanya, i amb això sacrificar l’esperit transgressor que tant les havia caracteritzat, per a adaptar-se al nou rol femení, submís i devot que van imposar els vencedors.

‘Las Sinsombrero’ és un projecte transmèdia: amb dos documentals, una web específica, un projecte educatiu i un llibre publicat en l’editorial Espasa per Tània Balló, que és també la productora, directora i guionista, al costat de Serrana Torres, Manuel Jiménez-Núñez i Nuria Capdevila-Argüelles.

En aquesta segona part del documental s’aprofundeix sobre nou dones, totes molt polifacètiques: Elena Fortún (l’autora de la saga ‘Celia’), la tennista i periodista Lilí Álvarez, Delhy Tejero, Ángeles Santos, Lucía Sánchez Saornil (de la CNT, poeta ultraísta, que va publicar sota pseudònim en el franquisme en la més absoluta clandestinitat), Margarita Manso Robledo, Carlota O’Neill, Carmen Conde (la primera dona membre de la RAE) i Consuelo Berges.