Projectes escollits al ParticipAcció

Tres projectes relacionats en potenciar la música a través de diferents formats han estat els triats pels joves dins el pressupost participatiu jove “ParticipAcció”, una iniciativa que té per objectiu implicar als joves en la definició de les propostes que volen desenvolupar en el seu municipi.

Durant el mes de febrer joves d’entre 16 i 29 anys han tingut l’oportunitat de presentar les seves propostes d’activitats, accions i projectes. Posteriorment, durant aquest mes de març s’ha procedit a la votació i les tres iniciatives amb major recolzament estan relacionades amb la cultura i l’oci. En concret es tracta de tres projectes musicals:

  • Gavà Beach Festival: activitat presentada per Dj’s de Gavà Jove de la Casa Gran. El Festival està pensant per celebrar-se a la platja   i centrat en les sessions del DJ’s de Gavà Jove que oferirien tot tipus de gèneres musicals (electrònica, hip-hop, reaguetton). L’activitat està destinada a tots els públics.
  • Freeamily: una proposta presentada per tres joves gavanencs on la principal atracció és la música electrònica amb una distribució de l’espai per diverses seccions. Una zona amb djs i espai suficient per a que gent pugui ballar. Un altre espai on col.locar algunes colxonetes i materials per a realitzar jocs recreatius per a totes les edats. I una tercera zona que es podria utilitzar com a chill out, on estarà la barra de bar.
  • Potenciar Street Fest Gavà:   una iniciativa presentada per l’organització Taller de Ritmos Urbanos Escula, T.R.U.E. Es tracta d’una proposta que vol impulsar encara més aquest Festival amb la presència d’artistes de renom nacional i internacional.Durant la jornada presencial de definició de propostes celebrada a la Casa Gran,   van participar 13 joves. Durant el procés es van rebre 12 projectes que van ser acceptats pel procés de votació. En concret es van rebre 119 vots: 75 vots electrònics a través de la plataforma i 44 vots presencials en els punts de votació habilitats, 5 dels vots rebuts van ser nuls. A partir d’ara, els joves que han proposat aquests projectes treballaran de forma conjunta amb el departament de Participació i Joventut en el seu disseny i la seva execució que serà al llarg d’aquest 2019.

 Orígens del procés participatiu

“ParticipAcció” va sorgir arran d’una trobada amb joves a l’Espai La Casa Gran en el marc del programa Alcaldessa als barris. En aquesta trobada es va fer palesa la necessitat dels col.lectius juvenils de desenvolupar algunes idees i iniciatives pròpies i la mancança actual d’espais o mecanismes per realitzar-les. El projecte sorgeix perdonar resposta a aquest neguit i de l’oportunitat detectada de generar un retorn per crear noves dinàmiques de participació entre la joventut de la ciutat. El programa participatiu també es vincula a àmbits d’actuació del Pla Local de Joventut 2018-2021 com són: educació i formació, quant a promocionar l’educació en valors per fomentar el desenvolupament persones dels i les joves, no només curricular en l’etapa educativa; i, participació i associacionisme, incentivar la participació i la implicació dels joves en iniciatives, i cohesió social i territorial, per treballar en el sentiment de pertinença i arrelament a Gavà, potenciant accions i projectes que augmentin la pertinença dels i les joves a la ciutat, coneixent-la i implicant-se en la seva construcció.

Els joves han presentat i votat les propostes a través de la plataforma Gavà Participa, Gavà Decideix. En aquesta ocasió, es va introduir una millora consistent en limitar el vot per edat, una aportació que està ara disponible per la resta de municipis que utilitzen plataforma.