Prorrogada tres mesos la prohibició de patinets elèctrics al transport públic
Prorrogada tres mesos la prohibició de patinets elèctrics al transport públic

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de l’àrea de Barcelona prorrogarà durant tres mesos la prohibició temporal d’accés al transport públic de patinets elèctrics i altres vehicles de mobilitat personal com els monocicles elèctrics. La restricció continuarà vigent fins al 31 d’octubre, quan es preveu que l’ATM estableixi una normativa definitiva.

“La normativa que es proposi als operadors per part de l’ATM tindrà en compte aspectes essencials de salut pública i, tot i que farà prevaldre en tot moment el principi de seguretat, manté l’objectiu final d’afavorir la intermodalitat i, per tant, la inclusió d’aquests vehicles de mobilitat personal al transport públic”, asseguren en un comunicat.

La decisió definitiva es determinarà en funció de les conclusions sorgides en el grup de treball que es reuneix regularment des del passat mes de desembre. Aquest procés de diàleg s’està duent a terme en col·laboració dels diversos agents que intervenen en matèria de seguretat del sistema de transport: operadors, bombers, salut, protecció civil i seguretat industrial.

L’incompliment de la prohibició de transportar patinets i monocicles elèctrics a la xarxa de transport públic pot ser denunciada pels equips d’intervenció comportant una sanció administrativa de 200 euros.