El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort
El portaveu del grup municipal socialista, Jordi Tort

El Delta del Llobregat és una de les zones agrícoles més antigues i fèrtils de Catalunya i representa el 35% de la superfície de l’horta catalana. La modernització del Parc Agrari i la dotació d’inversions en infraestructures hídriques son necessitats bàsiques per la subsistència del sector agrícola, tal i com han afirmat els pagesos de Gavà i la zona Delta en moltes ocasions.

El grup municipal del PSC presentarà al Ple, que se celebrarà dimarts, 28 de juny, a partir de les 18.30, segons ha anunciat el seu portaveu, Jordi Tort, una declaració política “de suport a la pagesia de Gavà i sobretot la reclamació de les infraestructures hídriques que fan falta per acabar amb les inundacions dels camps. També de suport a la iniciativa de creació del Hub Agroalimentari del Delta del Llobregat, una iniciativa que parteix dels propis pagesos que ho proposem a l’Institut Agrícola i també a la Cooperativa Agropecuària de Gavà i que els ajuntaments de Sant Boi, Viladecans i Gavà agafem amb força per poder-la impulsar”.

El portaveu socialista espera que tots els grups municipals donin suport a la Declaració Política: “Volem, d’una banda, el suport per part de tots els grups municipals a la iniciativa que s’està duent a terme i a la reclamació, després de 10 anys, de les infraestructures hídriques que eviten les inundacions i garanteixin el reg. D’altra banda que la Conselleria d’Agricultura aposti per l’activitat agrícola del Delta del Llobregat i deixi de posar entrebancs a que es pugui produir aquesta activitat, que ajudi a que sigui més competitiva i mes innovadora”. L’única manera, segons Tort, “perquè en el futur es pugui nodrir, tal com s’ha fet fins ara a nodrir l’àrea de Barcelona de verdures i hortalisses de qualitat”.

La producció a la zona Delta s’estima en unes 25.300 tones d’hortalisses i de 2.100 tones de conreus llenyosos que són treballades i gestionades per unes 250 empreses agràries professionals que ocupen aproximadament uns 1.500 treballadors directes.