El manifest institucional amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dones, el passat 8 de març, no es va llegir com era tradicional en la sessió plenària i amb la participació de tots els grups polítics. Una representant de l’Associació de Dones Clara Campoamor i la regidora d’Igualtat Gemma Badia, van llegir el manifest amb el suport dels grups del PSC, ERC, GSSP i CiU.
L’acaldessa, Raquel Sánchez, va lamentar que “no hagi estat possible fer una lectura conjunta del manifest, lamentem que en un any que aquesta commemoració ha estat històrica el Partit Popular i Ciutadans continuïn d’esquenes a la realitat on és absolutament patent que hi han desigualtat flagrants entre homes i dones a l’àmbit laboral, domèstic, acadèmic, científic, a les empreses i a les institucions”.
Raquel Sánchez va destacar especialment “un treball que és tan important com les cures domèstiques al que no se li dóna un valor econòmic”.
L’alcaldessa, en referència a unes declaracions de la portaveu del Partit Popular, va criticar que “en una jornada històrica, que és un punt d’inflexió, fins i tot s’hagi titllat aquest document de “feminazi”. No podem admetre aquestes qualificacions i menys de representants dels partits polítics”.
També la presidenta de l’Associació de Dones Clara Campoamor, Carmen García, es va referir a les declaracions de la portaveu del Partit Popular “és una qüestió d’adjectius, cadascú te la seva ideologia i és respectable però hi ha adjectius que no s’han de pronunciar i molt menys des de l’àmbit polític. Qualificar de “feminazi” el manifest és una ofensa i una humiliació ver les dones i vers els moviments feministes. Nosaltres no fem un manifest amb la intenció d’ofendre a ningú ni d’agradar a tothom, nosaltres diem el què pensem i creiem que s’ha de dir”.
La lectura del manifest ahir a la tarda va suposar per a l’Associació Clara Campoamor “una resposta que pensem que era necessària des de l’àmbit polític, ja que l’ofensa s’havia produït des d’aquest àmbit”.