Quadpack Plastics dona 300 EPIs a Gavà
Quadpack Plastics dona 300 EPIs a Gavà

L’empresa Quadpack Plastics ha donat 300 Epi’s a l’Ajuntament de Gavà, perquè, a la vegada, siguin distribuïts allà on calgui, preferentment entre centres sanitaris, residències de gent gran, establiments d’alimentació i productes bàsics, o entre els equips municipals d’emergència.

El lliurament d’aquests equips de protecció individual es va fer, ara fa uns dies, a la Policia Municipal, i bona part d’aquest material ja s’està utilitzant, per exemple, entre els paradistes de MercaGavà.

Quadpack Plastics està dedicada a la fabricació per a marques de bellesa desenvolupant envasos estàndard, així com paquets personalitzats per a clients de prestigi. L’empresa fa modelat per injecció creant i decorant pots per a indústria cosmètica i farmacèutica. Silvia Sedano, una de les seves treballadores, explica que “arran de la pandèmia, 4 amics van estar pensant com podien ajudar. Una d’aquestes persones treballa a Quadpack Plastics i va ser qui va mobilitzar a l’empresa per fer aquesta col·laboració. Primer es va fer un disseny de la peça, després es van contactar amb proveïdors de matèria primera, també amb un moldista, i amb molts col·laboradors que han treballat i treballen molt dur, i moltes hores, per fer el màxim nombre d’unitats i arribar al màxim nombre de persones”.

Així, segons relata Sedano, “una de les màquines d’injecció de plàstic que hi ha a la planta, ara, està dedicada a crear les viseres, emprant els motlles cedits. A continuació, es munta una pantalla transparent que cobreix la cara i s’afegeix una corda perquè es pugui lligar”. Les matèries primeres han estat donades pels proveïdors i les cordes també són fruit d’una donació.

Moltes mostres de cooperació

Val a dir que, més enllà del personal de l’empresa, el projecte ha sumat moltes més complicitats perquè “molta gent, amics, familiars i veïns, en sentir que estàvem treballant en això, s’han unit per oferir la seva ajuda de manera desinteressada”, precisa Sedano.

Sedano ha explicat que, “a més de Gavà, ja hem fet unes 20.000 donacions”, i que seguiran col·laborant, tant com puguin, “fins assolir, com a mínim, la xifra de les 100.000 unitats”.