Quedada ciclista

Luca Rossi segueix endavant amb el seu Club dels Reptes, a través del qual lluita per donar visibilitat a les malalties minoritàries i, sobretot, a la que pateix el seu fill Máximo, la Síndrome de Cohen. En aquest cas, però, no organitzen cap repte, sinó una quedada ciclista per fer l’anomenat circuit de “la poma”.

“Això és diferent, cal diferenciar un repte d’una quedada, el que farem aquest dissabte és com una trobada d’amics ciclistes, no es tracta pas d’assolir cap repte”, ens aclareix Rossi. D’aquesta manera, la trobada es desmarca totalment del repte que van portar a terme aquest passat estiu consistent en fer aquesta “poma” quatre vegades seguides.

La idea és “sortir de la vela de Gavà Mar, com sempre, cap a dos quarts de nou del matí, i anar per les costes del Garraf per fer “la poma”. És un circuit d’un 76 quilòmetres “que no és gaire exigent, qualsevol persona que agafi la bicicleta un o dos cops a la setmana ho pot fer, hi ha uns 925 metres de desnivell i això en el món ciclista no és massa dur”.

Rossi vol destacar especialment que, “tot i que sigui dissabte i molta gent no treballi, no volem destorbar en cap moment el trànsit per aquesta carretera, així que el que farem és anar en grups de 10 ciclistes per molestar el menys possible. En funció de la gent que s’apunti, anirem donant sortides cada 10 minuts aproximadament”.

Rossi té una intenció molt definida sobre aquesta trobada, i és que “vull que s’estableixi com una trobada anual fixa en el calendari, m’agradaria que es convertís en una quedada cada any aprofitant la proximitat de les festes nadalenques, d’aquesta manera ens podríem conèixer millor els ciclistes de la zona”.

Respecte al futur, Rossi ens avança que “2023 vindrà carregat de més reptes, alguns dels quals seran molt espectaculars”. I ja ens revela quin serà el primer de tots: “Al març tenim previst fer un “Everesting” a la zona de l’abocador del Garraf, que és un repte que mai abans s’ha fet o, com a mínim, un repte que no ha estat mai documentat”.

Així doncs, recordem per a tothom que vulgui apuntar-s’hi a aquesta quedada ciclista per donar visibilitat a les malalties minoritàries: serà el dissabte 17 de desembre i la sortida tindrà lloc al monument de la vela de Gavà Mar a les 08:30 hores.