igualtat
Raquel Sánchez defensa les polítiques d’igualtat social de Gavà

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha defensat aquest matí a la seu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) les polítiques d’igualtat social que fa anys que implementa a la ciutat de Gavà. Ho ha fet en el seu discurs de cloenda de la segona jornada formativa “Combatre les desigualtats a la ciutat”, organitzada per la Fundació Catalunya Europa en el marc de Re-City, que és una plataforma internacional per a la sostenibilitat social.

La sessió de treball d’aquest matí ha servit per tal que diversos ponents analitzessin les causes de les desigualtats socials i l’impacte d’aquestes desigualtats a les ciutats, així com també per enumerar propostes que poden fer front d’una manera o altra a aquestes desigualtats.

Raquel Sánchez ha valorat positivament la iniciativa d’aquesta jornada que “vol plantejar un espai de reflexió, d’anàlisi, de debat, i de propostes també sobre com des de les ciutats podem fer front a les desigualtats que avui en dia s’evidencien als nostres pobles i ciutats, desigualtats que sobretot en bona part són fruit d’una crisi econòmica que ens va impactar d’una manera molt important des de l’any 2008, que és quan va esclatar”.

Després de recordar que les ciutats, en el marc d’aquesta crisi, “hem servit de xarxa per fer possible que ningú caigués d’una mínima protecció i de la cobertura de les necessitats bàsiques que necessita qualsevol ciutadà”, ha destacat que “cal saber quines lliçons hem d’aprendre, quines coses s’han de continuar fent igual perquè han funcionat i quines són les coses que s’han de corregir i com, des de les ciutats, podem combatre els desigualtats”.

Entre els reptes en aquest sentit que ha destacat l’alcaldessa n’hi ha “l’accés a l’habitatge o els desequilibris entre els salaris que fan que tinguem una classe treballadora que, tot i treballar, no arriba a finals de mes i que té problemes per cobrir les seves necessitats”. Sánchez ha mencionat, com a exemple de nou model de sostenibilitat per avançar en la lluita contra aquestes desigualtats, la recent presentació del projecte de la Unió de Cooperadors.

Raquel Sánchez ha estat acompanyada en la cloenda d’aquesta segona sessió de treball per l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat. Aquestes jornades formatives estan adreçades a alcaldes, regidors i tècnics municipals dels ajuntaments de l’AMB, i encara se n’ha de celebrar una tercera el proper mes de març.