14-F
Sánchez, inspeccionant el muntatge del dispositiu electoral aquest matí al Jacme March

“Es podrà votar amb total i absoluta seguretat. Demano a la gent que vingui a votar perquè és l’oportunitat d’exercir un dret tan important com és el dret a vot, i nosaltres vetllarem per tal que ho facin tranquils, segurs i amb garanties”. Són paraules de Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, que aquest matí ha visitat els preparatius per les eleccions del 14-F en el pavelló Jacme March, el col·legi electoral més gran dels que hi haurà habilitats el proper diumenge.

14-F
Una operària de PRESEC netejant una mesa electoral, aquest matí al Jacme March

Sánchez s’ha adreçat directament “a totes les persones que tenen por de venir a votar el 14 de febrer” i ha recordat que des de l’Ajuntament de Gavà “no només s’han pres totes les mesures de seguretat que recomana el Procicat, sinó que hem incrementat tot el dispositiu de seguretat, d’higiene, de control d’aforament i de control de cues, per tal que tothom que vulgui pugui exercir el seu dret democràtic de vot”.

14-F
Aquestes són les pantalles que hi haurà a sobre de cada urna

Per tal de fer això possible, l’alcaldessa ha anunciat “la contractació de més de 30 persones per tal que hi hagi un control de cues tant a dins com a fora dels col·legis electorals”. Un altre aspecte fonamental serà la desinfecció dels espais electorals, que es farà “abans i després de la jornada electoral”, tot destacant precisament el “després” atenent a que “molts pares m’han traslladat la seva por per com puguin quedar els espais electorals ubicats en escoles d’infants”.

La protecció contra el coronavirus no comença ni acaba aquí, però, ja que també “durant tota la jornada farem neteja cada dues hores, i a cada col·legi electoral hi haurà gel hidroalcohòlic, guants per aquelles persones que presenten al·lèrgia al gel, i pantalles per les persones que hi haurà a les meses electorals”.

14-F
La distància de seguretat a les cues es vigilarà de prop