Raquel Sánchez
Raquel Sánchez, aquest migdia en el seu missatge institucional

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha fet aquest matí una declaració institucional en la que s’ha dirigit a tots els gavanencs per transmetre “un missatge d’esperança i d’ànim perquè sens dubte vivim uns dies ja en els que estem recuperant poc a poc la normalitat, dies que estem superant aquesta situació tan complexa i dramàtica que ens ha fet viure la COVID-19”. L’alcaldessa de Gavà recorda que “encara s’han de complir les mesures de seguretat i de distanciament social”, però al mateix temps posa de manifest que “ara comença l’estiu i crec que podem començar a recuperar la normalitat en la vida de la nostra ciutat”.

Sánchez ha donat les gràcies a tots els ciutadans perquè “hem donat exemple com a ciutat, Gavà demostra en les situacions complicades el valor de la seva gent, el valor del seu teixit social i de les seves entitats, i que som una ciutat que, des del punt de vista econòmic, és activa i té capacitats, i ara és el moment de posar aquestes capacitats i esperit col·lectiu al servei dels demés”.

Mirant enrere a tot el que hem passat, Sánchez vol destacar que “han estat uns mesos molt durs en els que hem perdut amics, familiars i companys, i moltes persones ho han passat molt malament, així que vull enviar un missatge de força, solidaritat i recolzament a tota la gent que ha viscut en primera persona les conseqüències d’aquesta crisis”.

Aquesta darrera reflexió porta a l’alcaldessa a “agrair molt especialment el treball de tantes persones que han estat al peu del canó, des dels sanitaris fins a persones com els membres de la policia municipal o el personal de manteniment que han viscut des de la proximitat aquesta pandèmia, gent que ha garantit els subministraments bàsics i els serveis essencials als que vull fer un reconeixement explícit”.

Sánchez no s’ha oblidat dels infants, als que “els ha tocat viure aquesta pandèmia fent classes des de casa, privant-se de quedar amb els amics o de gaudir dels parcs de la nostra ciutat, i s’han comportat com veritables herois i espero que aviat puguin recuperar la normalitat, els seus jocs, i en aquest sentit hem preparat la ciutat per tal que això sigui així i, per exemple, ja hem obert els parcs infantils”. Als més petits es dirigeix l’alcaldessa directament quan els recorda que “no heu d’oblidar de seguir totes les normes que us estem repetint els adults perquè el virus és encara entre nosaltres i hem de tenir molta precaució”.

Sánchez ha tingut també un record per la gent gran que “ha donat un exemple de responsabilitat des de la seva experiència, ja que han viscut moltes coses, i hem de seguir cuidant als nostres majors perquè, tot i que tots som vulnerables, hem de seguir estar atents perquè ells ho són encara més”.

Fet aquesta anàlisi, la batllessa de Gavà ha destacat l’homenatge que la ciutat retrà a totes les víctimes del coronavirus el proper dilluns, 29 de juny, festivitat del patró de Gavà, Sant Pere. Serà ”un acte públic i col·lectiu on, evidentment, respectarem totes les mesures de seguretat, i que serà una molt bona oportunitat per fer un reconeixement a totes aquestes persones que ens han ajudat a superar aquesta situació. Serà un acte també per emetre un missatge de força i de solidaritat a totes les persones que han perdut algun familiar, i serà un record a aquestes persones que ens han deixat a causa de la crisis”.

Respecte al futur, Sánchez adverteix que “ara ens toca seguir treballant, sumant esforços i recursos, perquè les conseqüències d’aquesta crisis són i seran importants, i els propers mesos vindran marcats per accions que hauran de servir per ajudar als col·lectius més vulnerables, i també als sectors de la nostra economia local que s’han vist i es veuran afectats”. En aquesta línia, l’alcaldessa recorda el fons de contingència que “nosaltres hem articulat per poder fer front a aquesta situació, i a més en el proper Ple Municipal del 25 de juny presentarem un gran acord de ciutat que sumi i que ens ajudi a aplegar compromisos de la societat civil i dels sector econòmic per tal de començar a treballar, i el que sorgeixi d’aquest acord de ciutat es traslladarà a un pla per a la reactivació econòmica i social, i per la sostenibilitat urbana i territorial, que recollirà tota una sèrie de mesures que, de manera més concreta i sectorial, ens permeti prestar aquest ajut allà on més es necessiti”.