Gavius
Raquel Sánchez ha presentat avui el projecte Gavius al Smart City Expo World Congress

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha presentat aquest migdia el projecte Gavius dins del Smart City Expo World Congress, que es celebra des d’ahir i fins demà a Fira Barcelona. Sánchez ha fet la presentació a l’estand que la Diputació de Barcelona té a dins d’aquest esdeveniment i davant una trentena de persones.

En la seva presentació, l’alcaldessa ha volgut destacar que la intenció de l’Ajuntament amb Gavius és “fer servir la intel·ligència artificial per identificar al ciutadà i, a través de les seves dades biomètriques, tenir informació sobre la seva situació com a usuari de serveis socials i, a partir d’aquí, poder fer una discriminació d’aquells ajuts que necessiti cada usuari”. Sánchez ha recordat a més que Gavius “ens permetrà la possibilitat de treballar millor les dades que tenim dels ciutadans i poder actuar d’una manera molt més immediata i àgil”.

L’alcaldessa tampoc ha deixat passar l’oportunitat per posar de manifest el seu “orgull pel repte que ha suposat tot el procés de definició i per haver estat reconeguts”, en referència a l’ajut obtingut per la Unió Europea. Sánchez ha recordat que “som un Ajuntament mitjà que també tenim aquesta capacitat de crear, generar, innovar, i sobretot donar-li aquesta translació al que és el dia a dia dels nostres ciutadans”.

Per últim, Sánchez ha assegurat que “la virtualitat d’aquest projecte és que l’acosta més a les necessitats socials, i per tant jo crec que d’aquí sortirà un model que es pugui replicar a altres territoris, a altres Ajuntaments, a la resta de la Unió Europea, però sobretot a altres serveis, perquè al final el que pretenem és que serveixi en aquest cas a Serveis Socials, però la nostra ambició és que això es pugui replicar a la resta de serveis que donem a la ciutadania”.