Raquel Sánchez i Josep Pañella presenten una Fira des de casa
L'alcaldessa Raquel Sánchez i el president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, i el president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella han presentat avui l’edició d’una Fira d’Espàrrecs que convida a la participació des de casa.

Serà un certamen diferent, per la situació creada per la pandèmia del COVID-19. L’Ajuntament ha dissenyat una programació que, fins diumenge, permetrà gaudir i compartir des de casa tots els atractius d’una de les cites més assenyalades del calendari de Gavà.

A través dels perfils d’Ajuntament i Fira d’Espàrrecs a les xarxes socials i de la pàgina web firaesparrecs.gava, “La Fira d’Espàrrecs a Casa” convidarà a endinsar-se a la Mostra Agrícola, ànima del certamen. També a la resta d’espais que configuren tradicionalment el recinte firal: la mostra gastronòmica GastroGavà i la mostra comercial.

L’alcaldessa Raquel Sánchez ha posat en valor el paper de l’agricultura “gràcies a la seva feina, aquests dies, s’ha pogut garantir el subministrament alimentari. Això ens ha demostrat la importància que té el producte de proximitat i aquest sector econòmic que necessita del suport de totes les administracions per canviar les formes de producció i els hàbits de consum. Tot i que ara estem immersos en la crisi de la COVID no hem de deixar de reinvindicar aquesta implicació i aquest suport, perquè com activitat econòmica que és, contribuirà a que puguem superar les seves conseqüències”.

El president de la Cooperativa Agropecuària, Josep Pañella, ha dit que “tant l’agropecuària com l’Ajuntament teniem molta feina avançada i moltes idees de millores, a més, el 60% de la producció d’espàrrecs no s’ha pogur comercialitzar degut a que la restauració està tancada” i ha tingut paraules de reconexement “a tots els agricultors, especialment als pagesos de Gavà, que estan passant moments difícils. Hem viscut una segona negada amb només 3 mesos de diferència”.

Programa d’activitats

Durant el cap de setmana, es recordaran els millors moments de la Fira d’Espàrrecs i els seus orígens agrícoles. Una manera d’agrair l’esforç de la pagesia de Gavà per mantenir viva la tradició i per la feina que desenvolupen, dia rere dia, per proveir la ciutadania dels millors productes de l’horta gavanenca. També en l’actual situació d’alarma sanitària, que ha coincidit amb aiguats que han provocat greus danys als camps, que ja van resultar molt perjudicats pel temporal Gloria del passat gener.

La Mostra Agrícola a Casa convidarà a fer un recorregut històric per la Fira de la mà dels seus cartells molt emblemàtics; il·lustrarà a través de fotografies la feina dels pagesos de Gavà, el conreu de l’espàrrec, i les paneres i lots d’espàrrecs que edició rere edició han captivat els visitants.

També a sumar-se a una iniciativa promoguda  per dos gavanencs, Bruguers Ivern Borrut i Jordi Solà Garcia, perquè tothom qui ho vulgui comparteixi fotografies de la Fira a les xarxes.

La gastronomia serà també un dels ingredients indispensables de la programació. Xefs de Gavà i de municipis veïns acostaran les seves receptes per treure el màxim sabor als espàrrecs de Gavà i a altres productes frescos i de proximitat a través de vídeos que s’aniran difonent a través de les xarxes socials i la web de la Fira.

S’inclouran a més dos showcookings amb directes a Instagram per preparar el sopar amb espàrrecs de Gavà.

El comerç de Gavà no faltarà a la seva  cita amb la Fira d’Espàrrecs. Hi serà present a través de la plataforma web www.mesquemaigava.cat, impulsada per l’Ajuntament per donar suport als establiments comercials, de restauració i de serveis que han hagut de tancar per la pandèmia.

A través d’aquest web, desenes d’establiments de la ciutat ofereixen vals promocionals d’ofertes especials  que es podran bescanviar quan tornin a obrir les portes.

La Fira d’Espàrrecs a Casa incorpora altres propostes per gaudir la Fira en família, com ara concursos perquè la ciutadania visqui la Fira a casa i segueixi les demostracions gastronòmiques i les actuacions musicals que tindran lloc aquests dies amb dj i el duet de Gavà, Soulmates.

Podeu consultar el programa d’aquivitats aquí