Els ajuntaments del Delta demanen solucions

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, s’ha desplaçat aquest migdia fins a la platja de Gavà per comprovar personalment els efectes del temporal Gloria a la línia costanera de la ciutat. Ha anat acompanyada de dos representants del govern espanyol: d’una banda, el subdelegat del govern d’Espanya a Barcelona, Carlos Prieto; d’altra banda, la Cap de Demarcació de Costes de Catalunya, Maria Toledano.

Sánchez ha remarcat d’entrada que “les nostres platges i la part del Parc Agrari del Baix Llobregat que queda dins dels límits de Gavà han estat les dues zones més afectades pel temporal Gloria en el nostre municipi”. L’alcaldessa ha agraït la visita dels dos responsables del govern espanyol, amb el qual “intentarem coordinar, en primer lloc, accions que ens permetin disminuir l’impacte més immediat d’aquest temporal, i alhora mirarem de treballar conjuntament més a mig i llarg termini per assolir mesures que garanteixin l’estabilització de les nostres platges”.

L’alcaldessa ha admès que “estem amoïnats i preocupats perquè, a més, estem en un punt del litoral on tenim les residències a tocar de les nostres platges, i la veritat és que la gravetat de la situació em preocupa com alcaldessa”. En aquest sentit, la col·laboració amb l’estat espanyol és hores d’ara “la millor garantia que podem oferir als nostres ciutadans per intentar buscar alternatives a aquest impacte del canvi climàtic, juntament amb altres mesures que presentarem en unes setmanes amb aquest Pla d’Adaptació al Canvi Climàtic que també hem elaborat des de l’Ajuntament de Gavà”.

temporal Gloria
Efectes del temporal Gloria a la platja de Gavà

Carlos Prieto, de la seva banda, ha destacat que aquest tipus de temporals “seran cada vegada més freqüents perquè, efectivament, el canvi climàtic és una realitat i no hi ha hagut unes polítiques adequades per part de governs anteriors d’altre signe polític, però aquest govern sí que posarà fil a l’agulla per tal d’intentar, en la mesura del possible, evitar o minimitzar els efectes de borrasques com aquesta per tal que no tinguin conseqüències tan devastadores sobre el litoral”.