Raquel Sánchez: “el més important és Gavà i la seva gent”

L’alcaldessa va tractar temes com les iniciatives de participació ciutadana com el Junts Fem Barri, millores en matèria de mobilita, com la implementació dels carrils bici o les línies d’autobús, la primera escola bressol municipal,  l’aposta per les polítiques d’ocupació i promoció econòmica amb programes com el Made in Gavà o el compromís amb la innovació i la sostenibilitat a través de l’economia circular.

A la conferència van assistir-hi regidors i regidores, el Síndic Municipal, representants de la societat civil i del món associatiu de Gavà.

L’alcaldessa va valorar el moment actual de Gavà destacant que “no només hem resistit i gestionat l’impacte de la crisi que a l’inici del mandat era evident, sinó que hem augmentat els serveis i les prestacions a les persones i famílies, hem obert noves iniciatives perquè els barris tinguin més qualitat, hem reactivat projectes i n’hem creat de nous i hem plantat les bases per als propers anys”.

L’evolució del pressupost municipal i les inversions van ser dos dels exemples que Raquel Sánchez va destacar “l’any 2015 el pressupost municipal era de 42 milions i aquest 2019 és de 50 milions. L’hem incrementat més del 20% al llarg del mandat, amb la pressió fiscal congelada i reduint el deute. Estem executant el Pla d’Inversions de més de 30 milions, dues proves que demostren que no ghem restat quiets, tot el contrari, hem demostrat la capacitat que tenim per respondre, reactivar i renovar”.

L’alcaldessa va aprofitar la conferència per fer balanç de la seva experiència al govern municipal “sabeu que em sento orgullosa de ser l’alcaldessa de Gavà i d’assumir el rol institucional que correspon al càrrec, però necessito i m’agrada trepitjar el carrer, parlar amb la gent del que els preocupa, de les seves aspiracions, dels seus barris i m’agrada viure la ciutat i ser l’alcaldessa i alhora una ciutadana més”.

La millora dels barris va ser altre dels eixos de la conferència. Raquel Sánchez va qualificar el programa Junts Fem Barri “com un exemple de com atendre el dret a tenir barris de més qualitat i més còmodes, més amables, en definitiva, millorar la vida de la gent”.

L’alcaldessa va repassar les accions en matèria de mobilitat que responen a la visió de sostenibilitat que vol implementar a Gavà i va destacar el carril bici al carrer de Barcelona, el Pla director de la bicicleta, el pàrquing gran de bicicletes a l’estació i l’E-Bicibox. També va posar en valor el pla de mobilitat d’estiu a la platja, les pantalles acústiques al pont de de la C-234, les mesures a l’avinguda Joan Carles I o la reforma de la carretera de Begues. Sánchez va dedicar part del seu discurs al transport públic “hem posat en marxa la T-BK per als joves que s’han de desplaçar a estudiar fora de Gavà i per completar el gir en el transport públic ens cal reprendre el Metro del Delta. Mantenim i mantindrem activa la reivindicació de l’ampliació de la R3”.

El civisme, la neteja i la seguretat van ser altres dels àmbits dels quals va parlar l’alcaldessa que va destacar “el nou model de recollida de residus i les millores en neteja. Darrera dels 5 milions d’euros d’inversions hi ha vehicles nous i més sostenibles, el canvi de tots els contenidors, el sistema porta a porta, el canvi en la recollida de l’esporga o els nous mètodes de jardineria més ecològica”.

Quant a la seguretat, Raquel Sánchez, va destacar que “veig cada dia les desenes de serveis que fa la policia i estem orgullosos de la seva feina”.

Educació de qualitat

Raquel Sánchez va definir l’educació com “el millor dels instruments, el veritable motor de progrés, de transformació social i generador d’igualtat d’oportunitats” i va repassar les actuacions dels darrers anys “hem fet una forta inversió en polítiques educatives invertint 600.000 euros en millores a les escoles públiques, hem aconseguit l’institut Escola a Gavà Mar, hem ampliat beques i ajuts, tenim el Projecte Educatiu de Ciutat i farem realitat l’Escola Bressol Municipal”. Respecte als equipaments va destacar “la pista coberta del Marcel·lí Moragas, el tret de sortida de la Ciutat Esportiva de Can Torelló i el futur Centre del Mar”.

En l’àmbit de la salut, l’alcaldessa va anunciar que durant els propers mesos una de les seves reivindicacions serà “el tercer CAP de la ciutat, per completar, de debò, el servei complert dels ambulatoris i la seva dotació de recursos humans i materials”.

L’habitatge i la promoció econòmica van ser altres de les prioritats de Sánchez. En matèria d’habitatge va subratllar que “en els proper anys es construiran a Gavà prop de 2.000 HPO” i va definir l’Espai Roca “com un nou sector d’activitat econòmica, que millorarà l’accés a Gavà i configurarà un nou barri amb 450 habitatges dels quals la meitat seran de protecció pública”.

Pel que fa a l’ocupació, l’alcaldessa va enumerar diverses actuacions encaminades a la creació de llocs de treball “en 3 anys hem fet 7.500 accions de formació, inserció, acompanyament, ajuts a la contractació… Centenars de persones han rebut algun tipus de servei o suport i s’han aconseguit 1.908 insercions al mrrcat de treball”.

L’impuls a l’economia circular, el nou espai productiu i ambiental dels Joncs, la nova Unió de Cooperadors, el Pla Estratègic de Turisme i el comerç local, van ser altres dels eixos destacats en matèria d’ocupació.

Raquel Sánchez va finalitzar la seva conferència assegurant que Gavà “té el rumb clar, un rumb que treballa des de la proximitat, a peu del carrer i que també mira lluny”.