pistes independents
Sánchez, signant en en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament aquest matí

No hi haurà pistes independents en cap ampliació de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. Ho ha assegurat aquest matí la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, que ha visitat la que és la seva ciutat natal i de la qual va ser alcaldessa tot just fins que va acceptar l’encàrrec ministerial de Pedro Sánchez.

La ministra ho ha assegurat en aquests termes: “Vull dispersar qualsevol sospita sobre si és una possibilitat tornar al sistema de pistes independents: no, rotundament no, aquesta no és una opció, i precisament el projecte actual d’ampliació de l’aeroport el que permet, entre altres coses, és blindar la configuració actual del sistema de pistes. Per això és la opció que defensava com alcaldessa i per això també és la opció que continuo defensant com a ministra”.

Sánchez ha recordat, en relació a aquesta ampliació de l’aeroport del Prat, que “la pilota és ara a la teulada de la Generalitat ja que nosaltres seguim defensant que aquest és un bon projecte, i és la Generalitat la que ha de dir si recupera el posicionament que va tenir en el seu dia quan va donar el vistiplau a aquest projecte, vistiplau del que després es va desmarcar”.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, de la seva banda, ha volgut ser també taxativa en aquest assumpte sobre el qual ja s’havia manifestat amb claredat anteriorment: “He llegit en algun diari que s’estava tornant a posar una opció a sobre de la taula, en relació a l’ampliació de l’aeroport, que és la de les pistes independents. Aquesta és una opció que està blindada i descartada i que en cap moment es tindrà en compte, de fet amb la ministra gairebé no ho hem comentat”. Badia ha insistit en assegurar que, “per la tranquil·litat dels nostres veïns, s’ha de deixar molt clar que aquesta opció no està a sobre de la taula, que la pau acústica de la nostra ciutat és un tema clau, i que en cap moment anirem a discutir una cosa que ni s’ha ofert ni és viable per raons òbvies. S’ha fet molta lluita en aquesta ciutat per aquest tema”.

pistes independents
Un moment de la sessió de treball que ha mantingut Sánchez amb l’equip de govern gavanenc a la Unió de Cooperadors

Raquel Sánchez s’ha reunit amb l’equip de govern a l’edifici de la Unió de Cooperadors, projecte que ella mateixa va impulsar quan era alcaldessa de Gavà. La ministra ha aprofitat a més la seva visita a Gavà per anunciar la construcció d’una nova estació de Rodalies a Gavà entre la nostra ciutat i Castelldefels per on passen les línies R2 i R2 Sud. Aquesta estació se situarà en la zona de la futura transformació de Gavà, entre Ca n’Horta i el Tanatori. Sánchez ha manifestat que “en poques setmanes es presentarà l’estudi funcional d’arquitectura, i esperem que la redacció del projecte constructiu se licitarà abans de l’estiu de 2023”.  La nova estació donarà resposta a les noves necessitats i millorarà el servei de Rodalies a Gavà, tant per les àrees actuals i futures d’activitat econòmica com de cara al futur desenvolupament progressiu de la ciutat.