Raquel Sánchez
Raquel Sánchez destaca que les polítiques d’igualtat han tingut un paper destacat en la seva acció de govern

Raquel Sánchez, alcaldable de Partit dels Socialistes de Catalunya-Candidatura de Progrés (PSC-CP), s’ha traslladat fins el Servei d’Informació i Atenció a la Dona (SIAD) per desgranar les propostes del seu programa relatives a polítiques d’igualtat. Allà va anunciar precisament que “la nostra intenció és desenvolupar el SIAD i convertir-lo en una casal feminista, un punt de trobada d’informació i d’assessorament a dones que estan en situacions diverses i sobretot d’acompanyament i suport a dones que han patit violència masclista”.

L’alcaldable del PSC ha posat en valor la seva tasca de govern en aquesta matèria: “Ens preocupa molt aquest tema i per això hem enfortit tot el circuit de violència masclista amb el suport de policia, entitats i tota la gent que pot acompanyar a aquestes dones, també hem posat en marxa programes de formació per ajudar-les a inserir-se en el món laboral no només a les dones que han estat víctimes de violència masclista sinó també aquelles que, per circumstàncies personals, també han tingut més problemes”.

De fet, Sánchez ha volgut recordar que les polítiques d’igualtat “sens dubte han tingut un paper protagonista en el darrer mandat, hem fet moltíssimes accions per tal de marcar un perfil feminista no només a l’Ajuntament sinó també a la ciutat”.

En aquest sentit, la candidata socialista destaca que “ens hem declarat ciutat feminista perquè volem que Gavà, des de tots els àmbits i totes les perspectives, totes les entitats, col·lectius i associacions participin d’aquesta lluita que és compartida i col·lectiva que és aconseguir veritablement la igualtat efectiva entre els homes i les dones”. Segons Sánchez, “això ens interpel·la a tothom, i una societat que es diu avançada, que es diu moderna, i en aquest cas una ciutat que també defensa aquest model igualitari no ho pot ser si no apliquem polítiques que ens ajudin a eliminar aquestes desigualtats que encara continuen”.

Entre aquestes desigualtats, Sánchez cita algunes: “Desigualtats en matèria d’ocupació o a l’hora de distribuir les tasques domèstiques o de cura d’infants o de persones grans que depenen de nosaltres, aquestes tasques recauen normalment sobre les dones i també des dels municipis es poden dur a terme polítiques per tal d’aconseguir aquesta plena igualtat”.

També ha aprofitat Sánchez per refermar el seu “compromís per lluitar contra l’explotació sexual, la prostitució i la tracta, i és que no podem estar tranquils i passejar o anar en cotxe per la nostra autovia veient que hi ha dones que estan sent explotades, hem de continuar amb aquesta lluita que a més ens ha donat resultats positius”.

L’actual alcaldessa ha tingut també paraules per criticar els discursos d’alguns partits de dretes: “Davant d’aquest model que propugna la igualtat i el feminisme com una teoria política que millora en conjunt a la societat i que beneficia a tothom, nosaltres diem no als discursos retrògrads que posen en risc tot això, i hi ha partits polítics de la dreta aquí a Gavà que no són sensibles a aquesta qüestió, ho hem vist en partits que es presenten per primera vegada a les eleccions municipals però també en forces polítiques que han tingut representació al nostre consistori hem vist la seva insensibilitat davant de les reivindicacions que hem fet nosaltres i altres grups i per les que sempre hem apostat, el feminisme s’ha de defensar però també s’ha d’aplicar a totes les nostres polítiques locals des d’una perspectiva molt transversal”.

Raquel Sánchez
Raquel Sánchez, candidata del PSC, ha participat a la Romería de Gavà d’enguany

En altre ordre de coses, la candidata socialista es va atansar ahir diumenge fins a la Romería de Gavà on va destacar que “Gavà és una ciutat diversa i plural on les manifestacions de totes les cultures són benvingudes i han de quedar-se”. Sánchez va recordar que “a Catalunya i també ha Gavà hi ha hagut moments en els que alguns no han apostat per aquesta pluralitat i aquesta convivència, i per tant és important dir que hi ha espai per a tothom i que Catalunya i Gavà són la suma de molta gent que ha vingut de diferents llocs”.

Sánchez ha definit Gavà com “una ciutat acollidora i integradora”, i ha explicat que “jo, com alcaldessa, he intentat sempre preservar això i que aquest continuï sent un espai de convivència”.