Raquel Sánchez, secretària d'Estratègia i Clima
Raquel Sánchez escollida secretària d'Estratègia i Clima del PSC

La primera secretària del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Gavà i alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez, ha estat nomenada Secretaria d’Estratègia i Clima al 14è Congrés del partit celebrat aquest cap de setmana. Dels 848 delegats i delegades que han participat en el Congrés, un total de 793 han avalat la proposta de Miquel Iceta per escollir a Sánchez, el 93,5%.

Sánchez ha assegurat aquest matí que continuar a l’executiva és per ella  “un honor”, i sobre la seva nova responsabilitat recorda que “l’estratègia del canvi climàtic és un tema que em preocupa i que m’ocupa, crec que aquí a la nostra ciutat estem sent un model de referència en molts projectes que estem posant en marxa perquè cal actuar”. L’alcaldessa de Gavà no ha dubtat en garantir que “els socialistes també tenim les respostes que ens plantegen els reptes del canvi climàtic”.

L’executiva, formada per 51 membres escollits més 13 membres nats, té com a Primer Secretari a Miquel Iceta i a Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet i presidenta de la Diputació de Barcelona, com a presidenta. La portaveu del PSC en el Parlament, Eva Granados, ha estat elegida com a nova vici-primera secretària, i Salvador Illa repeteix en el càrrec de secretari d’Organització.

D’altra banda, Sánchez opina sobre Iceta “ha demostrat ser un polític de primera talla que sobretot representa els nostres valors i que té una mirada generosa i ambiciosa”. De l’acció del reelegit Primer Secretari en vol destacar a més que “presenta l’alternativa de situar el diàleg com a principal eina per sortir d’aquest bloqueig que estem patint ja fa temps a Catalunya, una situació que està tenint conseqüències negatives pel nostre país”.

L’alcaldessa creu, per últim, que aquest congrés ha servit per “mostrar que els socialistes catalans tenim un projecte sòlid, tenim un projecte d’alternativa en aquest país, i que som els que representem el que preocupa a la gent”. És en aquesta línia que vol destacar que, “a banda de l’únic tema que sembla que preocupa als actuals governants de Catalunya, nosaltres seguim prioritzant a les persones, als seus problemes i al dia a dia com el nostre sentit de ser”.

Raquel Sánchez ocupava fins aquesta renovació de l’executiva la Secretaria de la Dona.