Vibia Lighting
Raquel Sánchez, amb un dels dissenys més innovadors de Vibia Lighting

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha visitat aquest matí l’empresa Vibia Lighting. La visita s’emmarca dins dels contactes habituals que l’alcaldessa manté amb el teixit econòmic i productiu de la ciutat.

Vibia Lighting és una empresa que va iniciar la seva activitat l’any 1987 i que estava establerta al Prat de Llobregat. Aquest 2019, però, ha traslladat la seva seu al polígon La Post de Gavà. Ocupa un gran terreny on antigament hi havia l’empresa Hules, molt a prop de l’estació de RENFE, i a on s’ubica un edifici de més de 10.000 metres quadrats.

Raquel Sánchez ha destacat que amb Vibia s’obre “la possibilitat de col·laborar amb el teixit industrial de Gavà i amb el teixit formatiu, és a dir, amb les escoles i centres que imparteixen Formació Professional i Cicles Formatius”. Sánchez tanmateix ha assegurat sentir-se “molt satisfeta de veure com l’activitat econòmica de la nostra ciutat continua creixent, continua consolidant-se, i continua generant llocs de treball d’alta qualificació”.

L’alcaldessa desitja a Vibia “que sobretot continuï amb aquesta dinàmica de creixement i de projecció internacional, perquè és una empresa que ven productes a més de 100 països”.

Respecte a la decisió de traslladar la companyia del Prat a Gavà, Pere Llonch, CEO de Vibia Lighing, ha volgut posar de manifest que “buscàvem els beneficis d’estar molt a prop de l’aeroport, estar en una zona premium i en un entorn molt adequat pel que és la nostra marca per tal de desenvolupar la infraestructura que necessitàvem, i vam trobar a Gavà l’indret ideal per fer aquest moviment”.

Vibia Lighting és una empresa global d’il·luminació arquitectònica, és a dir, “dissenyem i fabriquem làmpades decoratives de disseny molt contemporani, diferencial i molt essencial i refinat en les seves formes, i com a marca global ens dirigim a un nínxol d’arquitectes i d’interioristes que busquen crear projectes d’il·luminació molt especials, que volen crear atmosferes amb espais únics”.

A la seu gavanenca hi treballen unes 120 persones, tot i que repartits per tot el món aquesta xifra puja fins els 200 empleats.