Aina i Rocío amb l'alcaldessa, la regidora de Comerç i la seva professora, Amaia Bordas
Aina i Rocío amb l'alcaldessa, la regidora de Comerç i la seva professora, Amaia Bordas

Aina Ruzafa i Rocío Del Moral, estudiants del Col·legi Immaculada Concepció han explicat a l’alcaldessa, Raquel Sánchez la seva experiència a Silicon Valley durant la recepció que s’ha celebrat a l’Ajuntament. També hi érem presents la regidora de Turisme i Comerç, Ester Zamorano i la professora del col·legi Amaia Bordas.

Les dues estudiants gavanenques van guanyar el primer premi de la darrera edició del Talent a les Aules, organitzat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans, que va consistir en un viatge a Silicon Valley per visitar algunes de les empreses tecnològiques més importants del món com ara Google, Apple, Facebook o Tesla. Ambdues van obtenir el premi amb el seu projecte “Gaia Inserció Social”, un centre especial de treball per a persones amb discapacitats on es fabricarà un filament biodegradable per ser utilitzat en les impressores 3D i substituir el plàstic”.

L’alcaldessa s’ha interessat pel viatge de les joves i per com han viscut l’experiència i els ha encoratjat a tirar endavant el projecte que van presentar al Talent, “o un altre”. També ha remarcat la importància de projectes com el Talent a les Aules per la formació que rep el jovent de la ciutat en el món de l’emprenedoria.

Per a Aina Ruzafa l’experiència ha estat “molt gratificant. Hem aprés moltíssimes coses que ens ajudaran cap el present i el futur. El Talent a les aules ens ha canviat la vida i volíem agrair a tot l’equip del projecte, a la nostra professora Amaia, a la mentora, al Toni i a tots els que ens han ajudat durant aquest procés”.

La seva companya Rocío Del Moral també torna entusiasmada del viatge. “L’experiència ha estat molt intensa i hem aprés molt. Han estat cinc dies visitant empreses, universitats i fent turisme”. Les dues coincideixen a dir que el que més els ha sorprès ha estat “la seva forma de treballar. És tot molt gran i se’ns ha quedat gravat”. “

El Talent a les aules és un projecte impulsat pels ajuntament de Gavà i Viladecans Talent a les aules  per a animar a descobrir el talent de la gent jove i utilitzar-lo per a tirar endavant projectes d’autoocupació laboral. Està adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior.