Talent a les Aules
Foto de família amb tots els guanyadors de la quarta edició del Talent a les Aules

Aina Ruzafa i Rocío Del Moral, dues estudiants del Col·legi Immaculada Concepció de Gavà, han guanyat el primer premi de la quarta edició del concurs Talent a les Aules. Les dues estudiants viatjaran doncs cinc dies a Silicon Valley per visitar algunes de les empreses tecnològiques més importants del món com ara Google, Apple, Facebook o Tesla.

I tot gràcies al seu projecte “Gaia Inserció Social”, que tal i com ens explica l’Aina “és un centre especial de treball per a persones amb discapacitats on es fabricarà un filament biodegradable per ser utilitzat en les impressores 3D i substituir el plàstic”. La idea va sorgir quan van veure que “moltes mares patien pels seus fills amb discapacitats ja que al sortir de l’educació obligatòria no trobaven cap feina”.

Rocío assegura que l’experiència “ens ha aportat molt, hem après moltíssim de totes els formacions que hem rebut i estem súper contentes d’haver pogut aprofitar al màxim tot el que ens ha vingut”.

Cap de les dues estudiants ha anat mai a San Francisco ni a SIlicon Valley, però les dues tenen clar que, tot i que els fa molta il·lusió el premi i visitar totes les empreses planificades, la que més ganes tenen de visitar és Google.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha destacat que “s’ha vist una qualitat de projectes súper ben treballada, a més amb una responsabilitat social molt important, i per tant estic molt contenta de veure que entre els nostres joves hi ha molt de talent, que tenen moltes aptituds, i estic convençuda que d’aquí sortiran grans projectes pel futur de les nostres ciutats”.

Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, també ha destacat la qualitat dels projectes i ha incidit en l’aspecte socials de molts d’ells: “És molt freqüent que moltes de les aplicacions tinguin a veure amb valors i continguts socials, és a dir, que a l’hora que busquen com generar idees de negoci tenen al darrere un fort component social , i jo crec que és un dels valors que també té aquest projecte”.

A banda d’aquest primer premi, el concurs va atorgar dos més. El segon consistia en un viatge a Brussel·les per visitar institucions i organismes relacionats amb l’emprenedoria, i es va atorgar a dos projectes: d’una banda a “Protegid@s”, desenvolupat per Lidia Caparrós i Ania Piqueras, estudiants de l’Institut Torre Roja de Viladecans; i de l’altra banda a “Baccuma”, de Claudia Moreno i Marta Flores, estudiants de l’Institut de Sales de Viladecans.

El tercer premi, atorgat a quatre grups participants, consistia en la participació en el Barcelona Entrepeneur Experience Day i el van guanyar els següents projectes: “Womandoo”, de Victoria Población i Alexia García, estudiants del Col·legi Sagrada Família de Gavà; “Values2You”, de Mar García i Laia Fernández, estudiants també del Col·legi Sagrada Família; “Smart”, de Jana Pugès i Laura Valenciano Robles, que estudien al Col·legi Santo Ángel de Gavà; i “Liles”, d’Anna Montoliu i Sara Expósito, estudiants de l’Institut Miramar de Viladecans.

Tot i que aquesta és la tercera edició del Talent a les Aules que s’organitza conjuntament entre Gavà i Viladecans, en realitat és la quarta edició ja que la primera es va portar a terme només a Gavà amb el nom de Gavà Talent Factory.