recollida de residus porta a porta a La Sentiu
Representants de l'Ajuntament van explicar el funcionament del porta a porta

El proper dilluns 15 de d’octubre s’implementarà la recollida selectiva porta a porta de residus al barri de La Sentiu que s’afegirà a la que ja es fa al barri de Mas Bruguers.

La tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori Rosa María Fernández Labella, acompanyada de personal de l’empresa PRESEC, van explicar, ahir a la tarda, al veïnat el funcionament del porta a porta i els van lliurar els materials necessaris per gestionar aquests residus. El kit consta d’una galleda airejada més bosses compostables per a la matèria orgànica, 2 galledes de 10 litres amb xip per als residus: una marró per a l’orgànica i una gris per a la resta.

Els dilluns, dimecres, dijous i dissabte al matí es farà la recollida de matèria orgànica i dimarts i divendres la recollida de la resta.

“Una de les accions que l’Ajuntament realitza amb la implantació del nou sistema de recollida i gestió de residus és el porta a porta. En aquest moment ja està funcionant favorablement a Mas Bruguers i el dilluns s’iniciarà a La Sentiu”, explicava als mitjans de comunicació municipal la tinenta d’alcalde de Ciutat i Territori. Amb el nou sistema de recollida i gestió de residus, segons Rosa María Fernández Labella, “volem adaptar-nos i reciclar molt més del que estem fent fins ara. Estem sotmesos a una sèrie de directives europees i hem de protegir també el nostre medi ambient i conservar el nostre patrimoni natural. L’objectiu de l’Ajuntament és reduir, reutilitzar i reciclar els residus”.

Actualment Gavà recull selectivament un 34% dels seus residus, La Unió Europea ha marcat com a objectius a assolir abans del 2020 una recollida selectiva del 50% i limitar al 10% les deixalles que poden anar a l’abocador a partir de 2035.

La següent fase d’implementació del nou sistema està prevista per a finals del mes d’octubre i “consistirà en el canvi dels contenidors a tota la ciutat de Gavà en diferents fases i la renovació de vehicles de recollida selectiva per altres més eficients i no contaminants”, explica la tinenta d’alcalde.