Recollides 62 bosses de brossa de la zona boscosa de Gavà

L’UME de Gavà valora molt positivament la bona acceptació i participació aconseguida en la campanya “Fem Muntanya, fem net” consistent a aprofitar les sortides que fem per l’entorn natural del terme municipal per recollir la brossa que trobem escampada.

Des de l’entitat precisen que “després dels 50 dies des de l’inici d’aquesta acció s’han recollit 62 bosses de deixalles, s’han recorregut més de 162 kilòmetres i s’han notificat 12 punts negres, dels quals 7 ja han estat resolt favorablement”.

La campanya està oberta a tothom que surt a la muntanya. De fet, són diversos els col·lectius que ja s’han sumat al projecte, com és el cas de Gavà Runners, el Club d’Atletisme Gavà, la Mitja Marató de Sant Pere de Ribes, Esports Base de Viladecans, la pròpia federació FEEC, així com l’escola Marià Felip de Gavà. A dia d’avui, ja s’han repartit unes 165 bosses.

Des de l’UME expliquen que “aquests dies estem veient bastants residus pels camins més concorreguts del nostre entorn, com ampolles i llaunes, especialment en els indrets més propers als nuclis urbans, fruit de l’incivisme d’uns pocs”

Com ho fem

Amb l’ajuda d’una bossa de roba, per reutilitza-la, i amb unes llargues nanses per poder-la penjar de la motxilla. D’aquesta forma és molt més còmode i fàcil, i no destorba al caminar. La bossa es plega molt bé i es pot portar dins de la motxilla. Las bosses estan a la vostra disposició a la secretaria de l’UME, els dimecres i divendres, de 19 a 21 hores.

La campanya no té data límit, ans tot el contrari, ja que segons l’UME “ho podem adoptar com un hàbit més en totes les nostres sortides”. A més, demanen que “aneu informant del recorregut, perquè amb tota la informació rebuda s’anirà confeccionant un planell on es podran visualitzar els trams i camins recorreguts i els indrets on s’ha fet una acció de neteja. Per això és molt important que es vagi informant de l’itinerari: punt sortida, punt d’arribada, o fent servir qualsevol dels sistemes de geolocalització ( strava o wikilok) etc. Així com també la quantitat de bosses recollides. Tota aquesta informació s’anirà publicant de forma regular.”

L’UME recorda també que “és important que quan trobeu un punt negre, punt en què el volum o tipus de residus acumulats no es puguin recollir es comuniqui mitjançant el full de notificació que podeu trobar penjat al web

El canal d’informació és a traves del correu electrònic : umefemnet@umegava.cati al Facebook Umefemnet