L’Ajuntament de Gavà ha renovat el Reconeixement Administració Oberta. Aquest guardó que atorga el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC), distingeix tots aquells ens que destaquen en la transformació digital de la seva relació ambla ciutadania i en la seva gestió interna. En definitiva, a les administracions locals capdavanteres en administració digital i govern obert. Els Reconeixements Administració Oberta inclouen set categories, sis d’elles per a ajuntaments segons el nombre d’habitants, i una per a Consells Comarcals. L’Ajuntament de Gavà ha estat guardonat com un dels més destacats el 2019 dins la categoria d’ajuntaments de 20.001 a 50.000 habitants.Els guardons s’atorguen a partir dels resultats dels indicadors del Mapa d’Administració Digital, a partir de les dades d’ús dels serveis AOCi de l’anàlisi de les webs dels ens locals. El Mapa d’Administració Digital és una iniciativa única, tant en l’àmbit estatal com europeu, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic i, de forma agregada, del món local.

Indicadors analitzats

Quant a informació i tramitació, es valora que l’Ajuntament o Consell Comarcal disposi de carpeta ciutadana, ofereixi perfil del contractant, disposi decercador al web i de tauler electrònic, permeti tràmits en línia, enviï notificacions electròniques, accepti factures electròniques, o sigui entitat de registres T-CAT o IdCat.En relació amb la transparència i govern obert, es valora si té seu electrònica, si disposa d’un portal de transparència, si utilitza la participació ciutadana com a eina de relació a la ciutadania, si ha fet servir el vot electrònic així com l’actualització del portal de transparència.

També es té en compte la relació amb altres administracions, com l’intercanvi de dades, o la comunicació del canvi de domicili o de dades del padró amb la plataforma del Consorci AOC.L’acte de lliurament dels Reconeixements Administració Oberta tindrà lloc el 19 de març a Granollers