Reconeixement al GRAMPO
El Grup de Recerca Arqueològica a la Mediterrània i al Pròxim Orient ha estat reconegut

El Grup de Recerca Arqueològica a la Mediterrània i al Pròxim Orient (GRAMPO), del qual forma part el Museu de Gavà, ha estat reconegut oficialment. Aquest col·lectiu, constituït a la Universitat Autònoma de Barcelona i coordinat pel Doctor Miquel Molist, el formen disset investigadors, la majoria adscrits a aquesta universitat, però també alguns a d’altres institucions, com el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona, el Museu d’Art de Catalunya, el de Solsona i el de Gavà.

En el cas del Museu de Gavà, la persona que forma part del GRAMPO és el seu conservador, el Doctor Josep Bosch. Aquest fet ha facilitat i potenciat que des de fa anys, la col·laboració entre el Departament de Prehistòria de la UAB i el Museu de Gavà hagi estat estreta. Aquesta col·laboració ha fet possible excavacions arqueològiques a les Mines de Gavà, organització de congressos i simposis, participació en ells, publicacions, activitats docents, nombrosos estudis, alguns d’ells treballs de grau, màster o tesis doctorals.

Recentment, el Grup de Recerca Arqueològica a la Mediterrània i al Pròxim Orient, ha estat reconegut oficialment com a Grup de Recerca de Catalunya (SGR-Cat 2021), pel període 2022-2024, per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya. A la pràctica, aquest reconeixement implica la concessió d’un ajut econòmic per donar suport a l’activitat científica dels grups reconeguts, que en el cas del GRAMPO consistirà en 40.000 €. A la convocatòria s’hi ha presentat quasi bé mil grups de recerca, i el GRAMPO ha estat molt ben valorat, quedant classificat per sobre de molts altres grups.

Aquest reconeixement i finançament és rellevant per a la ciutat de Gavà, ja que ens permetrà plantejar i desenvolupar nous projectes de col·laboració científica, amb el Departament de Prehistòria de la UAB i també amb d’altres institucions que, com el Museu de Gavà, tenen personal propi integrat en l’equip del GRAMPO.