L'alcaldessa durant la visita a les obres del futur equipament
L'alcaldessa durant la visita a les obres del futur equipament

El nou equipament ubicat a l’històric edifici de l’antiga Unió de Cooperadors, a la Rambla de Maria Casas, es preveu que entri en funcionament a la tardor. Així ho ha manifestat avui l’alcaldessa, Raquel Sánchez durant una visita de obres. L’alcaldessa, a més, ha avançat que per a Festa Major hi haurà jornades de portes obertes. “Durant les properes setmanes veurem como està pràcticament finalitzat. Tenim pensat que durant la Festa Major, al juny, poder fer jornades de portes obertes per explicar tot el que és l’edifici i com ha anat el procés de recuperació. També fer un exercici, una explicació, una divulgació de la memòria històrica. I per la tardor que pugui ja entrar en funcionament”.

La rehabilitació d’aquest edifici projectat per Josep Lluís Sert i Josep Torres Clavé segons ha explicat l’alcaldessa “manté l’esperit fidel del seu arquitecte i de la seva funció que era construir una cooperativa”.

La nova Unió de Cooperadors serà un espai obert a tothom que permetrà als seus membres compartir temps i coneixement, engegar nous projectes, i generar noves activitats relacionades amb la innovació social, l’economia social, el cooperativisme sostenible i l’emprenedoria de col·laboració. El projecte neix d’una procés participatiu que es va dur a terme durant l’any 2017 i que va definir el Pla d’usos i gestió de l’equipament.

“Des d’un principi vam tenir clar que l’edifici havia de recuperar el seu primer destí. És a dir ser un edifici on es puguin promoure, puguin néixer iniciatives que tinguin a veure amb l’economia social, amb projectes innovadors. I que sigui un espai que pugui usar el conjunt de la ciutadania”, ha assegurat Raquel Sánchez qui ha afegit: “Pensem que serà un edifici pioner. En primer lloc des del punt de la recuperació i el tractament que hem fet de l’arquitectura i la recuperació pròpia del edifici, i en segon quant a l’objectiu i la finalitat que tindrà”.