Recull. Respecta
Badia, aquest matí amb membres del seu equip insepccionant und els cartells de la campanya

Recull. Respecta.

Aquestes dues paraules encapçalen la nova campanya de civisme engegada per l’Ajuntament de Gavà. L’ha presentat aquest matí Gemma Badia, alcaldessa de Gavà, qui ha destacat la importància cívica d’aquestes dues paraules: “El respecte el que fa és mantenir el mobiliari en condicions, que al final el fem servir tots, i el respecte està relacionat amb el recollir també en el fet, per exemple, de no llençar coses a terra, de fer servir bé les papereres i els contenidors, de recollir les deposicions dels nostres gossos”.

L’alcaldessa recorda que “hi ha tot un seguit d’accions cíviques que, al final, ens porten a dir que la ciutat més neta no és la que més es neteja, sinó que ho és la que menys embruta. Per tant, entre tots hem de ser capaços de tenir aquesta consciencia cívica i aquesta capacitat de preservar el nostre entorn urbà. Evidentment aquesta crida també fa referència a l’entorn no urbà, però en aquest cas la campanya va molt dirigida a l’ús de papereres, contenidors, etc., i a tenir una mica de respecte a l’hora de saber que estem en un espai compartit”.

Badia creu que aquesta campanya “té molt sentit fer-la ara perquè comença l’època d’estiu, fem molta més vida al carrer, també gaudim de compartir i de la convivència, i és un bon moment per recordar la necessitat de ser cívics amb el nostre entorn perquè la ciutat és un lloc que compartim”. En aquest sentit, Badia recorda que “hi ha una part de la ciutadania, que ni molt menys és majoritària, que fa un mal ús d’aquest espai compartit, i això implica que la resta que sí que fem un bon ús de la via pública patim les conseqüències d’aquesta manca de civisme. Per això és tan important el fet tant recollir com respectar”.

Al fil d’aquesta campanya i d’aquestes idees que es volen transmetre a la ciutadania, Badia ha recordat tanmateix que, “en qüestions de neteja i de civisme, totes aquelles accions que suposin una manca de civisme poden estar penades amb multes de fins a 3.00 euros. Per tant, hem de ser conscients de que, en el moment en el que nosaltres no estem tenint aquest respecte cap el nostre entorn i cap a la convivència amb els nostres veïns, això pot repercutir en sancions que poden arribar fins aquest extrem”.

És per tot això que Badia no ha dubtat en qualificar aquest com “un tema seriós” en el que el consistori “aposta de manera molt forta perquè pensem que Gavà s’ho mereix, creiem que els veïns es mereixen una ciutat molt neta i molt cívic”.

L’alcaldessa ha aprofitat que aquesta nit es celebra la revetlla de Sant Joan per demanar que, “més que mai, no només siguem respectuosos amb el nostre entorn sinó que també anem amb cura. És un dia de celebració, per passar-ho bé, i que també convida a estar fins a altes hores de la nit fent ús de la via pública, i per això és necessari que tinguem molta precaució sobretot amb el tema de la temperatura, perquè hi ha un risc elevat d’incendi”.

L’alcaldessa es refereix, per descomptat, a “fer servir els petards allà on es pot i no fer-los servir allà on no es pot, o al fet que no es poden fer fogueres a llocs com ara la platja”. En definitiva, Badia recorda que “en moments puntuals com aquesta nit, que és una nit especialment sensible en la que ja es fa un esforç per part de la policia municipal, hem de tenir més consciència que mai de l’ús que fem de la via pública”.