Representades Paraules en Escena 2018
Un dels moments de la representació.

L’Espai Maragall de Gavà ha acollit, aquest divendres, la representació teatral dels 3 textos guanyadors de la darrera edició del concurs “Paraules es Escena”. Els encarregats de fer-ho van ser els integrants de la Comissió de Teatre Amateur de Gavà.

Recordem que l’objectiu del certamen, encabit dins el Banc de Bones Pràctiques en l’àmbit de cultura dels governs locals, era la redacció d’un text dramàtic, original, inèdit i no estrenat, en el format de monòleg, guió breu o càpsula teatral.

Els títols guanyadors van ser: “Espais buits”, de Pol Salvatella, dins la categoria de 12 a 17 anys , un guió que segons explica el propi autor no el va “escriure expressament pel certament” però en presentar-se l’ocasió ho va “aprofitar” i el resultat de tot plegat, assegura “ha estat molt maco i enriquidor”.

Daniel Sánchez, del grup Teatral La Igualtat, va ser l’encarregat de dirigir aquest títol i també el segon: “El dia de la teva vida”, de Jennifer Rodà, guanyadora en categoria d’adults, a patir dels 18 anys. Sánchez també ha valorat en positiu aquesta experiència que li ha permès “treballar continguts de crítica social, tot barrejant aspectes del teatre modern amb el shakespearià”.

La tercera obra presentada va ser :“Una història Màgica” escrita per Joan Carles Maldonado i que ell mateix es va ocupar de dirigir. Amb coreografies d’Ana Portabales, l’autor ha manifestat que “he volgut presentar situacions quotidianes on es posa de manifest que les presses de la vida moderna a les quals ens hem acostumat ens estan fent perdre els veritables valors familiars”.

Val a dir que, la recaptació obtinguda de la venda d’entrades, que es va fer a través del mètode de taquilla inversa es destinarà a la Marató de TV3, que aquest any està dedicada a la investigació del càncer.