Restaurant Anhel
El restaurant Anhel es trasllada a aquest local del carrer de la Indústria on abans hi havia el restaurant Blanco

El restaurant Anhel es trasllada d’ubicació i obrirà properament al local ubicat al carrer de la Indústria 13-15, on hi havia abans un altre restaurant, el Blanco. Anhel va tancar les seves portes el passat dilluns 11 de gener, i ja romandrà tancat fins que obri en aquesta nova ubicació, cosa que el seu propietari, Joan Campanyà, preveu que passi en un termini aproximat d’un mes i mig.

Campanyà deixa la finca del número 19 de la rambla de Salvador Lluch a causa de les obres que s’estan duent a terme a la carretera C-245, just al davant del restaurant: “La finca està afectada pel nou carril bici-bus que es farà. És una afectació que té moltíssims anys, ve d’abans que s’iniciés aquest projecte, i de tota la façana que dóna a la carretera entra 7 metres endins de la finca”.

Campanyà ens ha confirmat que tota l’edificació “anirà a terra perquè, tot i que només ens afecta aquests 7 metres, intentar fer un tall quirúrgic és complicat perquè l’edifici és molt antic”. De fet, la veritat és que “en el seu moment vam tenir converses amb els promotors públics de l’obra i vam plantejar la possibilitat de no enderrocar tota la finca, sinó aixecar una nova façana a la part que correspon i mirar de continuar treballant a dins del local perquè la finca és molt més gran que no pas l’afectació. Però es va arribar a la conclusió de que és molt més car intentar conservar la finca que deixar que s’enderroqui”.

El trasllat del restaurant és “un trauma per a mi, pensa que jo he nascut en aquesta casa i ara veuré com això va a terra i veuré coses que personalment m’afecten molt. La meva família va agafar aquesta casa l’any 1958 i jo vaig néixer el 1961, he passat aquí tota la meva vida així que a nivell personal em fa molt de mal”.

La finca és propietat dels pares del Joan i “són ells els que decidiran que es fa aquí una vegada acabin les obres, si se la venen o si hi fan alguna cosa, però en qualsevol cas parlem d’un temps mínim de dos anys i jo no puc estar dos anys sense treballar”.

El que Campanyà ens assegura que no canviarà tot i el canvi d’ubicació del restaurant és el concepte de cuina que ofereixen: “Mantindrem el nom i mantindrem el que fem perquè ho fem per vocació i perquè hi creiem, així que seguirem apostant per la cuina catalana, de la terra, treballat tot amb productes de proximitat, i això no canviarà, ho mantindrem exactament igual”.

Aquest trasllat arriba tot just en mig d’una pandèmia que, com a tota la restauració, els ha afectat moltíssim: “Això és un petit negoci familiar i tots els que treballem som família així que podem fer de més i de menys, però en aquest 2020 hem facturat el 40% del que facturem habitualment en un any, és a dir, que la facturació ha caigut un 60%. La pandèmia ens ha fet molt de mal, però per sort el nostre nivell d’endeutament és baix i això ens ha permès sobreviure”.

El nou escenari que ha dibuixat la pandèmia ha obligat al restaurant a adaptar-se: “Ha estat una bogeria, hem hagut de canviar horaris, hem hagut d’adaptar la nostra carta pels moments en els que només podíem fer Take Away o Delivery. I ha estat complicat perquè quan la majoria de la gent pensa en aquestes modalitats està habituada a demanar nomésx el típic: pizzeries i hamburgueses. I això passa factura no només a nosaltres sinó a la majoria dels restaurants perquè no fas venda”.