Romería
Un moment de la misa rociera de l'edició del 2019, la darrera que es va fer a Gavà (Imatge d'arxiu)

La normalitat s’obre pas de manera cada vegada més clara després de l’esclat de la pandèmia. Un dels pocs esdeveniments que encara no havia tornat era la Romería de Gavà, que es va fer per darrera vegada l’any 2019. L’Asociación Cultural Andaluza, entitat que se n’encarrega, ha decidit aquest 2023 posar fi a aquesta absència i la Romería, per fi, torna a la nostra ciutat aquest 18 de juny.

Hi haurà alguna novetat, però, respecte a la darrera edició. Segons ens explica Amparo Atencia, presidenta de l’Asociación Cultural Andaluza, enguany “ho hem volgut fer d’una forma una mica diferent i el dia abans, el 17 a partir de les 5 de la tarda, tindrem les actuacions dels grups de ball de l’associació i també la de la professora, Mireia Benítez, i a més comptarem amb la participació de diversos cantants per amenitzar la tarda i la nit”.

Totes aquestes actuacions tindran lloc a la mateixa zona tradicional de La Sentiu, a l’Àrea Recreativa, que és on el diumenge es farà la Romería. Respecte a aquesta Romería en si, Atencia ens avança una altra novetat molt important ja que el recorregut “començarà a dos quarts de deu del matí però no sortirem des de l’associació, com ho fèiem abans, sinó des de l’Ajuntament per un tema de tall de carrers, ens han dit que és la millor opció per tal de no haver de tallar molts carrers”.

El recorregut, però, serà el mateix, i la Romería “pujarà la Diagonal, després carrer Sant Lluís fins avinguda Joan Carles I, passarem pel col·legi Santo Ángel i després ja pujarem a La Sentiu”. Una vegada la Romería arribi a la Sentiu, cosa que està previst que passi pels volts de les 13:30 hores, es farà la tradicional Misa Rociera “on estarem acompanyats pel Coro Rociero Zara de la Sierra de Viladecans, que és el cor que ens acompanya tots els anys”.

Atencia destaca que, després de tres anys sense poder fer la Romería, “la d’aquest any és una Romería molt desitjada”, i també ens ha explicat que tornar a organitzar-la no ha estat gens fàcil: “Nosaltres som una associació molt petita i, després de tres anys sense cap activitat, no teníem recursos econòmics com per poder moure la Romería, però enguany, afortunadament, hem tingut molta ajuda de patrocinadors i la hem pogut portar endavant”.

La presidenta de l’entitat ha destacat que “els comerços de Gavà enguany s’han bolcat en la Romería”, i també ha agraït “l’ajuda dels nostres patrocinadors, als quals estem molt agraïts, de debò”.