Lucía Sepúlveda i Cruz Cánepa amb el seu professor després de recollir el primer premi
Lucía Sepúlveda i Cruz Cánepa amb el seu professor després de recollir el primer premi

L’Espai Maragall, ple de gom a gom, va acollir, ahir a la tarda, l’acte de lliurament dels premis d’una nova edició del Talent a les Aules, el concurs destinat a fomentar la cultura emprenedora dels alumnes dels centres de secundària impulsat pels ajuntaments de Gavà i Viladecans de forma conjunta. Dos anys després es va tornar a acollir una gala presencial sense limitació d’aforament, que va posar punt final a cinc mesos de treball de l’alumnat de secundària dels centres educatius de Gavà i Viladecans.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, i la tinenta d’alcalde de Serveis Generals d’Empreses i Innovació de l’ajuntament de Viladecans, Joana Sánchez, van inaugurar l’acte i van aprofitar per felicitar als i les joves estudiants pel “seu treball, esforç i dedicació”.

Gemma Badia va posar en valor tots els projectes presentats. “Són projectes que tenen darrera no només el vostre esforç sinó també una consciencia. Heu fet projectes destinats a la innovació tecnològica i també social. Heu fet projectes que respecten el medi ambient, també relacionats amb la economia circular. És una feina que penso que és molt important que la feu perquè us apropa al món empresarial. Vosaltres sou conscients de la dificultat però també de com engresca iniciar un negoci”

L’alcaldessa també va agrair a les escoles i instituts la seva participació en el Talent a les Aules i a les empreses “que han estat darrere, davant, motivant, han estat exemple i han invertit la seva experiència i el seu temps per tal que la joventut, el futur, tingui cara i ulls”.

Finament va assegurar que “nosaltres des de l’administració continuarem apostant i prego a les escoles i instituts que continuïn col·laborant que ja heu vist que el resultat es fantàstic”.

L'alcaldessa de Gavà i la la tinenta d’alcalde de Serveis Generals d’Empreses i Innovació de l’ajuntament de Viladecans amb els tres equips guanyadors
L’alcaldessa de Gavà i la tinenta d’alcalde de Serveis Generals d’Empreses i Innovació de l’ajuntament de Viladecans amb els tres equips guanyadors

Els tres projectes guanyadors

El projecte guanyador d’aquesta setena edició ha estat “SafeSpace”, presentat per Lucía Sepúlveda i Cruz Cánepa de l’Institut Escola Gavà Mar. El projecte de les joves, que han comptat amb l’ajuda dels seus mentor, Victor Vallejo i Mónica Monfort de FedeFarma, es tracta d’una aplicació destinada a millorar la salut mental en l’àmbit laboral, amb funcionalitats tant pels treballadors com per a les pròpies empreses. “Creiem que és important que les empreses inverteixin en la salut mental i el benestar laboral dels seus treballadors perquè és un entorn on passen gairebé un terç de la seva vida i com més còmodes es trobin, més òptim serà el seu rendiment”, van explicar les joves que és van mostrar mol emocionades en rebre el premi.

Mónica Montfort va destacar que aquest és un projecte “amb un objectiu social que ens importa a tothom, tant a les empreses com a la gent en general. I ha estat fet per un equip que destaca pel ser entusiasme, la seva força i la seva capacitat d’adaptació que es tant important en els temps que corren”.

Les estudiants s’emporten com a primer premi un viatge de 5 dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, la NASA, Facebook o la Universitat de Stanford.

A la gala final també es va lliurar el premi al segon millor projecte: un viatge de tres dies a Brussel·les amb visita als centres d’emprenedoria, vivers d’empreses i seus d’empreses reconegudes. Els guanyadors han estat Leire Macías i Sara Vaquero de l’Institut Torre Roja de Viladecans, amb el projecte “Eat your TCA”. Mentoritzades per Javier Casas i Sofia Barceló d’Alliance HealthCare, es tracta d’una plataforma per a joves que estan passant o s’estan recuperant d’un trastorn de conducta alimentaria, con rebre suport, informació i altres funcionalitats.

Per últim, es va premiar al tercer equip classificat: “Boomerang”, una app de lloguer de productes entre particulars creada per Marta Gil i Rubén Perlas del Col·legi Santo Àngel de Gavà i mentoritzades per Pedro Moreno i Sara Ciudad de Vida Mejor Inmobiliaria. En aquest cas, els guardonats es van emportar un programa de visites als principals punts de l’ecosistema empresarial i emprenedor de Barcelona, anomenat Barcelona Enterpreneur Day.

Mentors i Col·laboradors

En aquesta setena edició del Talent a les Aules Gavà – Viladecans han participat mentors i mentores de les empreses FedeFarma, Lipotrue, Airval, Amada, Alliance Healthcare, Lipotec, Vida Mejor Inmobiliaria, Smart Group, Quirofit, Vivers Barri, Mesoestetic, Autovivo, Unilever, Maridar/MardePins, Grupo Lancaster, BaixMotor, Estoko, CUBAT, Gené Karting i Yaskawa.

El programa ha comptat també amb el suport imprescindible de grans col·laboradors com Aigües de Barcelona, Roca i Barnasud, a més de l’AMB, Acció de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, Inserta (Fundación ONCE), Esade, Asencat, Secot, Península, Founder Institut, la UB, la UPC i la UPF o Mobile World Capital Barcelona, entre d’altres.