Després de gairebé cinc mesos d’obres ja està a punt: la remodelada sala de fitness de La Bòbila obre les portes als usuaris el dilluns 30 de gener. Tota la intervenció ha costat prop de 300.000 euros, dels quals uns 204.000 s’han invertit en maquinària que s’ha redistribuït per zones de treball segons els grups musculars. Per exemple, hi ha noves màquines de fitness guiades, noves màquines de fitness de politja, o noves màquines (i material) d’estiraments. També hi ha noves màquines per a condicionament cardiovascular i, a més, s’ha reacondicionat la maquinaria de pes lliure, és a dir, les manovelles i els bancs.

Les màquines s’adquireixen mitjançant la fórmula d’arrendament per un període de quatre anys. És un sistema que presenta certs avantatges, un dels quals és que així es facilita la substitució de les màquines de forma més continuada per garantir la seva qualitat i actualització a les innovacions que es vagin produint.

sala de fitness de La Bòbila
L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, comprovant la nova serigrafia corporativa de les màquines

Un detall exclusiu de les noves màquines és que van amb serigrafia corporativa de l’Ajuntament, i de fet els capçals porten impresa en relleu la “G” corporativa amb accent del consistori. A més, les màquines porten enganxat un codi QR que, escanejat amb el mòbil, permetrà als usuaris conèixer el seu funcionament en profunditat així com veure consells d’utilització segons la tipologia de cada usuari, el que permetrà treure el màxim profit de cadascuna d’aquestes màquines.

sala de fitness de La Bòbila

D’altra banda, uns 79.000 euros del pressupost s’han destinat a les obres en sí. Aquí cal destacar, sens dubte, l’ampliació de l’espai en 30m2, passant de 277 a 307m2, el que permetrà instal·lar més estacions de treball de les que havia abans i també ampliar l’aforament de la sala, que ara s’acosta a les 60 persones. Entre altres novetats en aquest apartat, també hi ha un nou enllumenat de leds lineals, nou paviment tècnic, s’ha pintat tot l’espai, i s’han adequat les parets i el sostre. A més, els usuaris habituals també notaran que hi ha una nova porta d’accés al gimnàs i un nou mirall de terra a sostre a la zona de peses, mirall que està modulat amb les noves llums.

sala de fitness de La Bòbila
Gemma Badia, atenent les explicacions sobre aquesta intervenció al gimnàs de La Bòbila

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha visitat aquest matí el gimnàs de La Bòbila per comprovar en primera persona totes aquestes novetats. Segons Badia, amb aquesta remodelació “hem volgut no només modernitzar una instal·lació que ja feia molt de temps que ho necessitava, sinó que també hem volgut aprofitar per instal·lar maquinària específica que ens havien demandat els usuaris”. Badia també ha posat l’accent en una “optimització de la il·luminació, que es fa amb criteris generals de sostenibilitat”.

Una altra novetat molt destacada d’aquesta nova etapa del gimnàs de La Bòbila és que, a partir d’ara, “hi ha un programa integral per tal que els usuaris puguin tenir els seus propis sistemes d’entrenament dissenyats a partir de la seva condició física i de la seva capacitat de fer esport”.

sala de fitness de La Bòbila
Badia, provant una de les noves màquines

Totes aquestes innovacions tecnològiques, però, no substituiran de cap manera l’assessorament humà, i en aquest sentit “continuarà havent-hi gent que guiarà als usuaris per tal d’assolir els seus propis plans, i per exemple hi haurà plans per a joves o per perdre pes, per evolucionar en musculatura o per mantenir-se en forma, i això és molt important de cara a les demandes que teníem per part dels propis usuaris”.

En definitiva, i segons assegura Badia, “aquest gimnàs s’ha professionalitzat molt, han estat cinc mesos d’obres que han valgut la pena”.

sala de fitness de La Bòbila

Per tal de poder veure totes aquestes innovacions s’ha preparat una jornada de portes obertes. Serà el dissabte, 28 de gener, entre les 11 del matí i les 14:00 hores. I ja el dilluns 30, per fi, la remodelada sala de fitness de La Bòbila obrirà les portes als usuaris en l’horari habitual de 07:30 a 22:00 hores.