Segell Infoparticipa 2019
Gavà rep la màxima puntuació per la transparència i la qualitat de la informació publicada al seu web

L’Ajuntament de Gavà ha obtingut per quart any consecutiu el Segell Infoparticipa amb una puntuació del 100% en els indicadors de transparència de la informació publicada a la seva pàgina web www.gavaciutat.cat, segons l’anàlisi realitzada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural, de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte de lliurament dels segells va tenir lloc ahir tarda al Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona i va comptar amb l’assistència del tinent d’alcalde de Nova Governança i Economia, Jordi Tort, qui va ser l’encarregat de recollir la distinció.

El Segell Infoparticipa arriba a la seva sisena edició i en totes elles Gavà ha rebut aquest distintiu. A les dues primeres, la puntuació no va arribar al 100%. En 2013, la web municipal va obtenir un 90,24% i en 2014 es va arribar a un 95%. Ja a la tercera edició, el 2015, es va assolir el màxim percentatge que s’ha mantingut durant tot aquest mandat municipal.

Aquest Segell és un reconeixement a les bones pràctiques que es posen de manifest als webs de les administracions públiques locals de Catalunya: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

A l’hora d’avaluar la qualitat i transparència de la informació publicada per part dels ajuntaments es tenen en compte 52 indicadors. Enguany s’ha exigit més qualitat en informació sobre retribucions, béns i currículums, així com en competències dels òrgans de govern.

Segons aquests criteris, enguany s’han reconegut un total de 98 ajuntaments, 32 dels quals, entre ells Gavà, amb el compliment de la totalitat d’indicadors. Altres quatre ajuntaments han rebut la Menció al Segell Infoparticipa.

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB assenyala al seu informe que el percentatge de consistoris premiats evoluciona positivament de manera sostinguda des de la creació de la distinció però a un ritme encara molt lent. També destaquen que el 29,4% dels municipis que obtenen el segell tenen alcaldesses, quan el percentatge total d’ajuntaments catalans encapçalats per dones no arriba al 20%. Les alcaldesses, per tant, assoleixen índexs més alts de transparència que els alcaldes.