Sessió d’ecoindústria al Centre de Suport a l’Empresa
Sessió d’ecoindústria al Centre de Suport a l’Empresa

El Centre de Suport a l’Empresa (CSE) de Gavà ha acollit aquest matí la primera de les dues sessions d’ecoindústria que tindran lloc aquest mes de febrer. Les dues jornades de treball estan organitzades pels ajuntaments de Gavà, Viladecans i El Prat, i pretenen trobar sinèrgies i circularitats per les empreses.

Jordi Tort, que és tinent d’alcalde d’Economia de l’Ajuntament de Gavà, ha explicat que amb aquesta iniciativa “volem que els empreses intentin trobar dintre de la gestió empresarial allà on pots millorar en el disseny del producte fent-lo més sostenible, o amb la generació de residus intentant o no generar-los o que siguin re-aprofitables per altres temes”.

Els tallers s’emmarquen dins de l’estratègia d’economia circular que “ja fa un parell d’anys que anem treballant com a municipi, i en aquest sentit aquest és un pas més que fem conjuntament amb altres ajuntaments del Delta ja que en aquesta qüestió de no generar residus i de ser més sostenibles la suma multiplica, i per tant quant més actors participem més efectius són els projectes”.

A la sessió d’avui han pres part al voltant de 15 empreses dels tres municipis que organitzen l’esdeveniment. Una d’elles és Semesa-Selectives Metropolitanes, que es dedica a la selecció i tractament d’envasos lleugers i el tractament dels voluminosos procedents de la recollida selectiva. La seva directora, Cristina Patus, ens ha explicat que l’interès de la seva empresa en assistir a aquesta sessió rau en el fet de que “nosaltres som una empresa de capital públic i el nostre funcionament es basa en ser autosostenibles i no provocar-li cap tipus de cost al ciutadà, per això intentem buscar una sortida als residus que generem a través d’altres empreses amb la finalitat d’optimitzar els costos i ser el més sostenibles possibles, per aquests motius conèixer el que fan les empreses de proximitat ens és bastant interessant”.

De la seva banda, el director de La Cyca Jardinería, Juan Puerto, ha destacat que “l’interès de la nostra empresa a l’hora de prendre part en aquest iniciativa es justifica perquè volem seguir al territori de manera molt present i també volem fomentar l’economia circular ja que al final ens afavoreix a tots com a empreses i com ciutadans”.

La segona sessió d’ecoindústria es celebrarà el proper dimarts 13 de febrer i les dues són el preludi d’una jornada sobre economia circular i competitiva que tindrà lloc el dimecres, 21 de febrer, a l’Hotel AC Gavà Mar.