Setmana de la Ciència a Gavà 2019

Durant el mes de novembre, les Biblioteques de Gavà han programat una sèrie d’activitats i tallers, anomenats BiblioLabs, pensats per acostar el món de la ciència a grans i petits, que ve a sumar-se a la programació del Museu de Gavà. Aquestes activitats s’emmarquen en la programació de la 24a Setmana de la Ciència que se celebrarà arreu de Catalunya del 8 al 17 de novembre, en la qual fa 15 anys que hi participa la ciutat de Gavà.

La Setmana de la Ciència és l’esdeveniment anual de divulgació de la ciència més important en l’àmbit europeu. Durant deu dies, un gran nombre d’entitats i institucions d’arreu organitzen activitats amb l’objectiu de fomentar l’interès de la societat per la ciència i el coneixement, i d’ensenyar els darrers avenços científics i tecnològics de manera atractiva i propera.

El dissabte 9 de novembre, els infants de cinc a deu anys tindran l’oportunitat de convertir-se en investigadors de primer nivell i desgranar els misteris del coneixement en el BiblioLab “Ciència: màgia o química”, un espai de joc i d’experimentació directa a la Biblioteca Josep Soler Vidal.

Pel que fa al públic jove i adult, el divendres 15 de novembre, la mateixa biblioteca acollirà un BiblioLab dedicat a la neurociència, en el qual, a partir d’històries reals, es desvetllaran les bases del funcionament del sistema nerviós.

L’arqueologia és una altra disciplina científica que desperta força curiositat. Per mirar d’entendre millor com treballen els arqueòlegs, el dissabte 16 de novembre la Biblioteca Marian Colomé organitzarà un BiblioLab temàtic al Parc Arqueològic Mines de Gavà, en col·laboració amb el Museu de Gavà.

El mateix dissabte podrem acompanyar en Jordi Rius, de la societat catalana de micologia, en la ja clàssica sortida per anar a identificar i collir bolets pel massís del Garraf, i organitzar-ne una exposició que romandrà oberta al museu tot el cap de setmana.

Tanca la proposta una nova Jornada de portes obertes al Parc Arqueològic Mines de Gavà, el diumenge 17 de novembre.

El programa de BiblioLabs és una iniciativa de la Xarxa de Biblioteques Municipals i el Museu de Gavà amb l’objectiu de generar nou coneixement a través de l’experimentació, la creativitat i la cooperació entre la ciutadania.

Tots els tallers són gratuïts. Podeu demanar-ne més informació i inscriure-us-hi a les Biblioteques de Gavà i al Museu de Gavà.