showcooking amb David Cartoixà i Joan Campanyà

David Cartoixà, del restaurant l’Ermita de Bruguers, i Joan Campanyà , del restaurant Anhel, van ser els protagonistes, aquest dissabte a la tarda, de la primera de les sessions de showcooking organitzades a Gastrogavà dins el marc de la present edició de la Fira d’Espàrrecs que, avui, viu el seu darrer dia.

Desenes de persones van seguir amb atenció aquesta classe de cuina a quatre mans on l’espàrrec va ser el producte estrella. Cartoixà va explicar amb detall com pelar i bullir l’espàrrec per evitar trobar en boca cap part desagradable o dura i, a partir d’aquesta base, van elaborar un plat que segons va admetre “és molt bo i també senzill perquè tothom qui ho vulgui el pugui fer a casa seva amb els seus estris de cuina habituals”.

Així van preparar una maionesa de sèsam i soja i una vinagreta amb també una mica de salmó fumat com acompanyament a l’espàrrec cuit i, tot seguit, van fer una crema d’espàrrecs amb ravioli i ou de guatlla.

Per als dos xefs, “participar d’aquesta activitat suposa una experiència molt divertida, perquè ens permet treballar amb altres persones, sortir de la nostra cuina i compartir la nostra feina amb la gent, a la vegada que podem fer coses per a la ciutat”

Aquest diumenge, s’han previst dues sessions de showcooking més. La primera a les 12 hores, amb Manel Armengol, del restaurant Major Trentasis i José Antonio Vilches del Tasta’mm, i a la tarda, a partir de les 18 hores, amb Lluís Hoffman, de l’escola Hoffman i Susana Aragón, del Cèntric gastrobar.