El projecte “Shower Bed” ha guanyat el primer premi del talent show Talent a les Aules, en la seva edició d’aquest 2021. Les creadores d’aquesta idea de negoci, Carla García i Josselyn Rodríguez, són alumnes de l’Institut de Sales de Viladecans, però també compten amb experiència com a sanitàries, que és el que les ha impulsat a donar forma a la seva idea: un llit amb banyera dissenyat per a persones amb problemes de mobilitat i que necessiten ajuda tant per anar al servei com per anar a la dutxa.
Tot el procés està automatitzat i es pot controlar tant des del mòbil com des d’una pantalla incorporada al llit. Tal i com elles mateixes han explicat, “els pacients guanyen en autonomia i autoestima, i a més els sanitaris i cuidadors redueixen els seus esforços i lesions, el que també afavoreix als centres sanitaris que redueixen els costos econòmics per les baixes del personal”. En recollir el premi, han volgut destacar també que “la nostra recepta per aquest concurs ha estat ser valentes, treballar dur, i perseguir els nostres somnis, que de vegades, com avui, es compleixen”.
El mentor de les dues noies, David Caña, de l’empresa Mesoestetic, s’ha desfés en elogis cap a la Carla i la Josselyn: “Puc dir que estic i he estat envoltat de grans emprenedors en la meva carrera professional, i vosaltres dues us presenteu a la vostra pàgina web com a emprenedores. Doncs digueu-lo ben alt i amb totes les lletres perquè ho sou. Del vostre dia a dia, amb la necessitat que veieu en el vostre treball, heu creat aquest producte, que és fruit de la vostra passió i del vostre esforç”. Caña ha rematat la seva intervenció assegurant que “aquest producte estarà segur en els hospitals en el futur, estic convençut”.
El premi que s’emporten la Carla i la Josselyn enguany no serà el tradicional viatge a Silicon Valley, que no es podrà fer a causa de la pandèmia. En el seu lloc, les dues joves estudiants viladecanenques faran un tour europeu per París, Brussel·les i Berlín, per veure tot l’ecosistema emprenedor i empresarial que tenen allà. Enguany s’ha decidit ampliar el segon i tercer premi, que s’han doblat i per tant hi ha hagut dos equips guardonats amb un segon premi i dos amb un tercer premi. El segon premi consisteix en una estada al Barcelona Entrepenur Experience Day, que consisteix en un dia visitant l’ecosistema emprenedor de Barcelona amb visita inclosa a la supercomputadora de la UPC; mentre que el tercer premi és un programa de formació empresarial consistent en un dia de formació a una escola de negocis.
Els dos projectes guanyadors del tercer premi han estat, d’una banda, “We care About You”, de Pilar Hernández i Noa Vera, estudiants del col·legi Sagrat Cor de Gavà, que han estat mentoritzades per Renata Torradeflot, de Vivers Barri; i de l’altra banda, “ACC Learning”, de Carla Galván i Erika Escudero, estudiants de l’Institut Josefina Castellví de Viladecans, i mentoritzades per Mingo Morilla, de Cubat. I els dos guanyadors del segon premi han estat, per una banda, el projecte “Boca a boca”, de les estudiants del col·legi Santo Ángel de Gavà Irene García i Anna García, mentoritzades per Juan Carlos Escudero i Marc Esplugas, de Lipotrue; i per altra banda, “Reuse&Repair”, de David Abellán i Martina Sun Sánchez, estudiants de l’Institut Josep Mestres i Busquets de Viladecans, que han estat mentoritzats per Manel Sousa, de La Candela.

Raquel Sánchez ha destacat que, tot i que “la majoria de premiats són dones, aquí hi ha talent de tot tipus, masculí i femení, afortunadament tenim de tot i estem molt contents amb aquestes sis edicions del Talent i esperant ja l’edició següent”.
De la seva banda, Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, ha assegurat que “només pel fet d’haver arribat aquí tots els projectes ja són guanyadors, i ho són a més per un mateix per haver pogut fer-lo. Aquest projecte que desenvolupem conjuntament amb Gavà demostra que la cooperació és el millor per arribar a totes les metes”.
