roca

La direcció de Roca ha acordat amb els sindicats la sortida de 168 treballadors de la planta que té a Gavà i Viladecans, al Baix Llobregat, a través de prejubilacions voluntàries a partir dels 53 anys. Les condicions de l’expedient de regulació d’ocupació inclouen un 90% del sou i una revaloració anual de l’1,5%. Afectaria un 20% de la plantilla.

L’acord l’han de ratificar els treballadors  i, un cop validat, “s’iniciarà un pla de comunicació individual perquè les persones interessades puguin adherir-se voluntàriament a la prejubilació”.

En cas que no s’arribi a la xifra pactada es podrà obrir la porta a la sortida voluntària de menors d’aquesta edat, amb indemnitzacions de 42 dies per any treballat amb un topall de 32 mensualitats.

En un comunicat, la secció sindical de CCOO a Roca afegeix que en cas que es donessin condicions que impedissin el manteniment de l’ocupació, l’empresa mantindrà les mateixes condicions pactades a l’expedient fins al 31 de desembre del 2027.

La planta del Baix Llobregat compta amb uns 700 empleats i gran part dels afectats formen part de les seccions de mampares, mobles i roductes de composites. L’empresa justifica que s’ha vist “obligada” a prendre la mesura de l’ERO pel descens de les vendes dels últims anys i per les “previsions negatives” de cara als pròxims mesos.