roca

Roca ha comunicat als representants sindicals de la seva plantilla que acomiadarà 168 dels seus 700 empleats del centre de treball de Gavà i Viladecans, mitjançant un Expedient de Regulació d’Ocupació. Aquest ERO, anunciat fa uns dies, afectarà principalment el personal de seccions considerades de menys impacte:

– Banyeres acríliques composite – 13 persones
– Fàbrica d’aixetes – 9 persones
– Fàbrica de porcellana sanitària – 56 persones
– Fàbrica de complets – 7 persones
– Fàbrica d’accessoris, mobles i mampares – 48 persones
– Manteniment – 8 persones
– Gestió i qualitat – 5 persones
– Magatzem – 22 persones

L’empresa ha justificat la mesura en el progressiu descens de les vendes i l’augment dels costos de producció als darrers anys, i ha assegurat en un comunicat que “confia a poder mantenir un diàleg constructiu i arribar a acords favorables per a les persones afectades, que permetin sortides no traumàtiques”. Des del sindicat de CCOO han mostrat la seva oposició a l’ERO i han sol·licitat la seva retirada immediata. En tot cas, afirmen en un comunicat que no acceptaran acomiadaments traumàtics, i que “la línia vermella per arribar a un possible acord passa per la voluntarietat i a través d’un pla de prejubilacions”. Segons la proposta de l’empresa, a l’hora de rescindir els contractes es tindrà en compte aquelles persones amb menor antiguitat. Les negociacions d’aquest expedient de regulació d’ocupació tindran una duració de 30 dies, i per això s’ha establert un calendari de reunions. La següent està prevista pel pròxim dijous, 21 de setembre.

L’ERO de Roca se suma a una llarga llista d’ajustaments laborals a Catalunya, tot i l’augment de creació d’ocupació i la baixada de l’atur. L’empresa líder en la fabricació de sanitaris preveu una tendència negativa del mercat en el conjunt de la zona euro. Malgrat tot, ha volgut destacar que la fàbrica de Gavà i Viladecans “continuarà funcionant amb regularitat a nivell industrial i continuarà sent centre de referència a nivell global”.