Sorra extra a la platja de Gavà
Estat actual de la platja de Gavà després de la llevantada. Foto: (Xavi Cabo).

L’Ajuntament de Gavà ha fet saber, a través d’un comunicat, que “Demarcació de Costes a Catalunya s’ha compromès ha fer una aportació de sorra extraordinària a la platja per regenerar i pal·liar els efectes del temporal patit durant els dies de Setmana Santa”. Segons l’Ajuntament “l’acció s’ha aconseguit després de les gestions fetes amb aquest òrgan ministerial tan bon punt es van constatar les afectacions que ha sofert la platja, en línia amb les reclamacions que el govern municipal ha vingut fent a les administracions competents sobre la problemàtica de regressió de la sorra”.

Segons fonts municipals “els treballs es portaran a terme en les properes setmanes, abans que comenci la temporada d’estiu” i responsables municipals i de Costes acordaran en breu “el volum i la localització de l’aportació”.

Val a dir, que els darrers dos anys ja s’han produït aportacions de sorra a Gavà. Al maig de 2018 es van abocar 8.000 metres cúbics de sorra en un tram d’un quilòmetre entre els carrers de Palamós i de Pals. L’aportació provenia de la superfície de platges molt més amples situades al sud del municipi (entre el carrer d’Alcanar i la riera dels Canyars), concretament d’un tram de 700 metres.

Així mateix, a l’estiu de 2017, el tram de platja més proper a Viladecans, entre els carres de Pals i de Llançà, va rebre una aportació de sorra de 45.000 metres cúbics de sorra procedent del fons marí de davant de Port Ginesta. En aquella ocasió, la sorra va ser transportada amb una draga i abocada mitjançant bombes i una canonada flotant i, posteriorment, es va repartir amb maquinària.